Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA (continuare) Duminică, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski

24 Iunie 2019
Vizualizari: 626
Comentează add

Agenda este deosebit de încărcată, inclusiv din perspectiva insistenței părții americane pentru a fi discutată din nou implicarea Rusiei în alegerile din Statele Unite.

Agenda preşedintelui rus, Vladimir Putin, la Summitul G20 de la Osaka

alexandru-beleavski

 Foto: Arhivă.

Vineri și sâmbătă, la Osaka în Japonia, este programat Summitul G20, unde pentru președintele Vladimir Putin agenda întâlnirilor bilaterale încă nu a fost definitivată, măcar și pentru că cea cu omologul american, Donald Trump, insistent și demult cerută de Moscova, confirmarea a venit de foarte puțin timp.

Agenda este deosebit de încărcată, inclusiv din perspectiva insistenței părții americane pentru a fi discutată din nou implicarea Rusiei în alegerile din Statele Unite.

Participarea președintelui Vladimir Putin la Summitul G20 de la Osaka va fi dominată de întâlnirile sale bilaterale care, potrivit Kremlinului, vor fi consacrate reglementării crizelor internaționale. Deocamdată, însă, ele urmează să fie confirmate, inclusiv cea mai așteptată dintre ele, cea cu președintele american, Donald Trump, care zilele trecute a declarat că la Osaka se va întâlni cu Vladimir Putin și liderul chinez, Xi Jinping.

Într-un interviu pentru televiziunea NTV, Putin a declarat că Rusia este gata de dialog cu Statele Unite când şi acestea vor fi gata, apreciind că posibilitățile lui Donald Trump de a ameliora relațiile cu Rusia sunt limitate de sistemul politic american.

Între posibilele subiecte ale convorbirilor Putin-Trump, indiferent de formula acestora, se numără soarta Tratatului forțelor nucleare intermediare și prelungirea Tratatului START privind reducerea armelor nucleare ofensive, Siria, Iranul, Ucraina, Coreea de Nord și ansamblul relațiilor ruso-americane.

Donald Trump a declarat că va pune și problema interferenței ruse în alegerile americane. Joi, președintele Putin a avertizat că folosirea forței de către Statele Unite împotriva Iranului va avea efecte catastrofale. De asemenea, Rusia susține în continuare acordul nuclear iranian, fiind posibil, pe de altă parte, ca Donald Trump să îl informeze pe Putin despre ideile sale legate de un nou asemenea acord.

Președintele Putin a exclus posibilitatea unui târg ruso-american pe seama Siriei și Iranului, nu însă și a unei înțelegeri privind problemele din zonă. Situația din Siria și, în special, din provincia Idlib, controlată de opoziție, va fi subiectul central al convorbirilor cu liderul rus, anunțată de președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan.

Un altul vor fi livrările de rachete ruseşti S-400 în Turcia, cărora li se opun vehement Statele Unite, dar care, potrivit liderului turc, vor fi efectuate în următoarele săptămâni. la Osaka, președintele Vladimir Putin va avea o nouă întâlnire cu premierul japonez, Shinzō Abe, în condițiile blocajului în negocierile privind tratatul de pace și Kurilele de Sud, iar liderul rus a coborât anticipat așteptările japoneze, subliniind că Rusia nu va ceda insulele.


Etichete OsakaG20summitJaponiaVladimir PutinXi JinpingRecep Tayyip ErdoğanShinzō Abe,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live