Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (continuare) Marţi, 04 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

28 Iulie 2021
Vizualizari: 318
Comentează add

Agenda guvernului.

Agenda guvernului

radiojurnal

Foto: Arhivă.

Guvernul urmează să modifice normele metodologice privind procedura adopției și să aprobe construirea unui centru de arși la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș.

Executivul urmează să discute și măsurile de relaxare a restricțiilor anti-COVID care ar urma să intre în vigoare de la 1 august.


Reporter: Andrei Șerban - Relaxările se referă la persoanele vaccinate, la cele care prezintă un test PCR negativ de cel mult 72 de ore, un test antigen rapid negativ de cel mult 24 de ore sau se află între a 15-a și a 180-a zi de la confirmarea infectării. Acestea ar putea participa la evenimente culturale în spații deschise în limita acel mult 2.500 de persoane, dacă incidența acumulată la 14 zile a cazurilor din localitate este între 2 și 3, și în limita a 75.000 acolo unde incidența este mai mică sau egală cu 2 la mia de locuitori. De asemenea, pot participa peste 2.500 de persoane, indiferent de rata de infectare, dacă toți participanții sunt vaccinați. Iar la competițiile sportive, spațiile pentru spectatori pot fi folosite de la cel puțin 50% până la capacitate maximă. Pe ordinea de zi executivul mai are și un alt act normativ, care modifică legea adopțiilor în sensul debirocratizării procesului de adopție și accesul echitabil al tuturor persoanelor la adopție. Un alt act normativ stabilește indicatorii tehnico-economici pentru construirea unui centru de arși la Târgu Mureș.


Etichete Execuţia bugetarăflorin cituguvern(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live