Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Marţi, 04 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ani Sandu, New York

24 Septembrie 2012
Vizualizari: 1957
Comentează add

În New York, călătorii din metrou vor vedea o serie de afişe care îi aseamănă pe extremiştii musulmani cu nişte sălbatici. Iniţial mesajele vor fi postate în zece staţii de metrou.

Afişe împotriva extremiştilor musulmani, în metroul newyorkez

ani-sandu-new-york

Metroul din New York. Foto: Reuters.

În SUA, o campanie critică la adresa islamului riscă să inflameze spiritele din nou.

După protestele recente din lumea arabă, ca urmare a unui film considerat ofensator de musulmani, de astăzi, în New York, călătorii din metrou vor vedea o serie de afişe care îi aseamănă pe extremiştii musulmani cu nişte sălbatici.

"În orice război între un om civilizat şi un sălbatic, susţineţi omul civilizat". Acesta este unul dintre mesajele de pe afişele care vor apărea la Metroul din NewYork.

"Susţineţi Israelul, învingeţi Jihad-ul" - mai scrie în reclamele finanţate de organizaţia conservatoare American Freedom Defense Initiative.

Acestea ar urma să apară la zece staţii de metrou. Iniţial, Autoritatea de Transport din New York a refuzat să afişeze mesajele, motivând folosirea unui limbaj degradant.

O instanţă a dat, însă, câştig de cauză organizaţiei care promovează afişele, invocând dreptul la liberă exprimare.

Mesaje similare ar putea apărea în perioada următoare şi în Washington D.C.

În capitala americană autorităţile au amânat, însă, să afişeze reclamele în contextul evenimentelor recente din lumea arabă, potrivit cotidianului New York Times, care mai notează că o decizie similară nu ar fi fost posibilă şi în New York din cauza hotărârii instanţei.

Afişe similare au fost puse, săptămânile trecute, şi în autobuzele din San Francisco, unde autorităţile au promis că vor da banii primiţi de pe urma reclamelor unei organizaţii pentru drepturile omului, iar mai mulţi artişti au reacţionat împotriva mesajelor.

Unii au decupat cuvinte din reclame, cum ar fi "Jihad" şi au înlocuit mesajul "Învingeţi Jihad-ul" cu "Învingeţi rasismul".


Etichete islamcampanieafişemetrouNew YorkJihadNew York Timesmusulmani extremişti

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live