Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Luni, 27 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Mario Balint, Ilie Pintea

14 August 2014
Vizualizari: 2997
Comentează add

O ediție specială, dedicată încheierii misiunii românești în teatrul de operații Afghanistan.

Afghanistan: misiune îndeplinită! Afghanistan: misiune îndeplinită! - Conține audio Afghanistan: misiune îndeplinită! - Conține video Afghanistan: misiune îndeplinită! - Conține galerie foto

Timp de 12 ani, Armata Română a luptat alături de marile armate ale lumii, într-un loc în care istoria se scrie în fiecare clipă cu sânge. Timp de 12 ani, militarii români și-au făcut datoria la peste 5000 de kilometri de casă, câștigând respectul și admirația partenerilor de coaliție. Au fost 12 ani de eforturi la care și Radio România a luat parte, și suntem mândri să vă putem spune, alături de ei, că Afghanistanul este o misiune îndeplinită!

Aventura afgană a militarilor români a fost inaugurată la 30 iunie 2002, de Batalionului 26 Infanterie "Neagoe Basarab", din Craiova, condus de lt.col.,pe atunci, Nicolae Ciucă, şi s-a încheiat, din punctul de vedere al Misiunii ISAF, la 18 iulie 2014, cu Batalionul 20 Infanterie, tot din Craiova, aflat sub comanda lt.col. Cătălin Jianu. Un arc peste timp marcat cum se cuvine de Radio România Actualități, care a luat parte la retragerea ultimului batalion românesc de manevră din teatrul de operații.

12 ani de război, la care și militarii români au luat parte, au creat o nouă generație de veterani ai Forțelor Armate Române, unii dintre ei cu mai mult de doi ani petrecuți în praful Afghanistanului. Fiecare dintre militarii români care a luat parte la misiunile din Afghanistan, Irak sau Kosovo poate spună că și-a îmbogățit experiența profesională, dar mai ales că și-a servit patria, așa cum o onoarea militară o cere. Dincolo de asta, viața de zi cu zi într-un avanpost în care viața ta depinde oricând de cel de lângă tine a creat o camaraderie cum doar în asemenea situații se poate întâlni.

Cei 12 ani de misiuni în teatrul de operații din Afghanistan sunt o pagină de istorie vie la  care România a luat parte. Lecțiile învățate în tot acest timp și experiența celor care au luptat umăr la umăr cu marile armate ale lumii vor fi, cu siguranță, date mai departe unei noi generații de profesioniști. Au fost 12 ani de eforturi la care și Radio România a luat parte, și suntem mândri să vă putem spune, alături de ei, că Afghanistanul este o misiune îndeplinită!
 


Etichete Afghanistanteatre de operațiiBatalionul 20 InfanterieScorpionii NegriȘoimii Carpaților

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live