Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Joi, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Autor

Mario Balint, Afganistan

29 August 2017
Vizualizari: 1783
Comentează add

Ultimii militari din cadrul Batalionului "Lupii Negri" se pregătesc să părăsească teatrul de operaţii

Afganistan: Batalionul "Lupii Negri", la final de misiune

mario-balint-afganistan

Lt. Col. Gabriel Turculeț, comandantul Batalionului 151 Infanterie Lupii Negri din Iași (foto: Ilie Pintea)

Misiunea NATO Resolute Support din Afghanistan este o misiune noncombat de asistenţă şi consiliere a forţelor de securitate afgane, în vederea preluării responsabilităţii şi câştigării autorităţii în faţa populaţiei civile.

Deşi este o misiune noncombat, este mult mai dificilă decît precedenta misiune NATO, Forţa Internaţională de Asistenţă pentru Securitate - ISAF, după cum precizează corespondentul nostru Mario Balint.

Reporter: Subofiţerul reprezintă baza oricărei armate profesioniste, deci şi a armatei române. Experienţa şi profesionalismul subofiţerilor români prezenţi în mai multe misiuni în teatrele de operaţii au dus la reuşita misiunilor şi aprecierile pertenerilor de coaliţie.

Misiunea Resolute Support, deşi este una noncombat, pare mult mai dificilă decât precedentele misiuni ISAF - spune plutonierul Victor Pamfil, comandant de grupă în cadrul Plutonului 2 Compania a III-a a Batralionului 151 Infanterie "Lupii Negri".


Victor Pamfil: Într-adevăr, nicio misiune nu seamănă una cu alta. Ar însemna să fiu subiectiv să spun că dacă a fost mai greu sau mai uşor. Pot spune doar că a fost mai multă muncă şi mai complexă.


Reporter: Decât celelalte două precedente.


Victor Pamfil: Exact. Nu a fost greu sau uşor, ne-am pregătit foarte bine înainte, am aplicat tot ceea ce am învăţat şi lucrurile au mers exact cum trebuiau să meargă. Plec acasă şi mai bine pregătit, ca să pot spune aşa.


Reporter: Te mai intorci?


Victor Pamfil: Nu dorinţele mele contează, dacă ţara are nevoie.


Reporter: Ultimii militari din cadrul Batalionului 151 "Lupii Negri" se pregătesc să părăsească teatrul de operaţii Afganistan, după şapte luni de misiune NATO Resolute Support, într-un mediu de operaţii ostil, ce nu seamănă cu cel învăţat în şcoală.


Etichete afganistan 2017lupii negri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live