Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Miercuri, 28 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Mănuţă

23 Iunie 2015
Vizualizari: 1422
Comentează add

Poliţiştii fac azi dimineaţă 151 de percheziții la persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani, în domeniul comerțului cu produse feroase.

Afaceri ilegale cu fier. Peste 150 de percheziții într-un dosar de evaziune

daniela-manuta

Foto: Arhivă.

Peste 600 de politisti efectuează la aceasta ora 151 de percheziții în municipiul București și în județele Ilfov, Iași, Călărași, Giurgiu, Vâlcea, Teleorman, Argeș și Dâmbovița,la persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani, în domeniul comerțului cu produse feroase.

Din cercetări s-a stabilit că, în perioada 2013 – 2014, reprezentanții unei societăți comerciale, cu domeniul de activitate comerțul cu produse feroase, s-ar fi aprovizionat cu fier de la mai multe persoane fizice și juridice, fără documente legale, iar pentru a justifica stocul de marfă deținut, ar fi înregistrat achiziții fictive în cuantum de 59.000.000 de euro, de la 47 de societăți comerciale de “tip fantomă”,se arata intr-un comunicat al Politiei Romane.

Prejudiciul cauzat astfel bugetului de stat este estimat, până în prezent, la 10.000.000 de euro. 116 persoane vor fi conduse la audieri.

Dosarul penal este instrumentat de polițiștii Capitalei, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Persoanele bănuite vor fi conduse la sediul Poliției Capitalei, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale.Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informații.


Etichete evaziuneperchezitiipolitiecomertproduse feroaseprejudiciuafaceri ilegale cu fier

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live