Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (continuare) Marţi, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Paul Poteraşi

9 Mai 2010
Vizualizari: 2886
Comentează add

Trei zboruri de pe Aeroportul Otopeni spre Milano au fost anulate, iar de pe Aeroportul Băneasa au fost anulate două curse.

Aeroporturi închise în Europa, din cauza norului de cenuşă

paul-poterasi

Mai multe aeroporturi din Europa sunt închise din cauza norului de cenuşă vulcanică. Foto: EPA.

În Europa, sute de zboruri ale companiilor aeriene au fost întrerupte şi mai multe aeroporturi au fost închise din cauza unui nou nor de cenuşă provenit de la o erupţie vulcanică din Islanda, transmite BBC.

În Spania au fost închise 19 aeroporturi, în timp ce în anumite zone din Portugalia şi Franţa mai multe noduri aeriene au fost afectate.

Norul de cenuşă a afectat spaţul aerian din sudul Franţei, Portugalia şi Insulele Canare, iar multe zboruri ce decolau din Marea Britanie şi Irlanda către Peninsula Iberică au fost anulate.

De asemenea, până la ora locală 14.00, aeroporturile din partea nordică a Italiei vor fi închise din cauza norului de cenuşă vulcanică dinspre Islanda, ne-a transmis corespondentul Radio România Actualităţi, Elena Postelnicu.

Vor rămâne totuşi operative aeroporturile din Rimini, Trieste şi Veneţia.

Potrivit specialiştilor italieni, în jurul prânzului norul va acoperi toată Italia, mai puţin insulele sudice Sicilia şi Sardinia, şi se va îndrepta spre Grecia.

”Partea de sus a norului, cuprinsă între cota de 6.500 metri si 11.000 metri, se îndreaptă în schimb spre Peninsula Balcanică ajungând până la Bosfor” potrivit specialiştilor din Italia.

Totodată, din cauza norului imens de cenuşă, ce se întinde pe o suprafaţă extinsă în Oceanul Atlantic, zborurile transatlantice au avut întârzieri, acestea fiind redirecţionate pe rute ocolitoare.

Cinci zboruri anulate în România

Purtătorul de cuvânt al Aeroportului "Henri Coandă" Otopeni, Valentin Iordache, a declarat, pentru MEDIAFAX, că trei zboruri pe rutele Bucureşti - Milano programate duminică au fost anulate.

Cele trei curse spre Milano erau programate să plece la orele 13.15, 14.10 şi, respectiv, 15.20.

Pe Aeroportul Otopeni a fost anulată şi o cursă spre Madrid, care trebuia să plece la ora 15.50, dar aceasta nu are legătură cu norul de cenuşă, a adăugat Valentin Iordache.

Acesta a mai spus că pe pe Aeroportul "Aurel Vlaicu" Băneasa au fost anulate două zboruri, unul spre Florenţa şi celălalt spre Bergamo .


Etichete EuropaaeroportnorIslandacenuşă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live