Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI (DEZBATERE RRA) Marţi, 27 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Obrejan

20 Februarie 2017
Vizualizari: 957
Comentează add

Principalele subiecte abordate de participanţii la cea de-a 20-a sesiune a Adunării Generale a Asociaţiei Comunelor din România .

Adunărea Generală a Asociaţiei Comunelor din România

petruta-obrejan

Premierul Sorin Grindeanu. Foto: gov.ro.

Salarizarea primarilor, teama edililor de a nu fi acuzaţi pe nedrept în justiţie şi diferenţele între mediul rural şi urban sunt principalele subiecte abordate de participanţii la cea de-a 20-a sesiune a Adunării Generale a Asociaţiei Comunelor din România.

Reuniunea are loc zilele acestea, la Palatul Parlamentului, în prezenţa a aproximativ 550 de primari din toată ţara.

Astăzi au fost acolo şi reprezentanţi ai Guvernului, între care premierul, dar şi liderii celor două camere parlamentare. 

În faţa primarilor de comune prezenţi la Palatul Parlamentului, premierul Sorin Grindeanu a vorbit despre existena a două Românii, una urbană şi alta rurală, între care diferenţele sunt din ce în ce mai mari. 

Sorin Grindeanu: Prin tot ceea ce ne propunem prin programul de guvernare în anii următori este să reducem tot acest handicap dintre rural şi urban. 

În ceea ce priveşte salarizarea, premierul a explicat că deja Guvernul a luat măsura majorării salariilor personalului din Administraţia Publică Locală, spunând, totodată, că salariul trebuie să reflecte şi responsabilitatea avută.

În acest sens, preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, spunea că vor fi majorate şi salariile primarilor. El a făcut şi o serie de precizări legate de Legea salarizării unice. 

Liviu Dragnea: În două, trei săptămâni de zile vin cu legea în Parlament; noi, în Parlament, suntem pregătiţi, dar va trebui să fie o dezbatere foarte serioasă cu partenerii sociali. Deci, ea este în programul de guvernare prinsă ca de la 1 iulie să intre în vigoare. 

Pe de altă parte, preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a afirmat că, de câţiva ani, există o vânătoare de vrăjitoare căreia i-au căzut victime foarte mulţi primari, care, ulterior, s-au dovedit nevinovaţi, dar imaginea lor politică a avut de suferit.

Se vorbeşte de corupţie, nu şi de cauzele acesteia. 

Călin Popescu-Tăriceanu: Eu cred că nivelul de salarizare va trebui să crească în continuare pentru a fi unul motivant, stimulant, pentru a aduce cei mai buni specialişti să lucreze alături de dumneavoastră în folosul oamenilor pe care, aşa cum alegerile au decis, s-au hotărât să vă aleagă să-i conduceţi.


Etichete guverncomunesorin grindeanuliviu dragneacalin popescu tariceanupalatul parlamentuluiprimari

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live