Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Miercuri, 17 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Solomon

21 August 2014
Vizualizari: 1332
Comentează add

UPDATE: Cei doi fii ai lui Adrian Nastase au ajuns în urma cu puţin timp la penitenciarul Jilava. După ce fostul premier va fi eliberat, acesta va merge la reşedinta de la Cornu.

Adrian Nastase va fi eliberat condiţionat din închisoare

sorin-solomon

 Adrian Năstase. Foto: Arhivă.

Cei doi fii ai lui Adrian Nastase au ajuns în urma cu puţin timp la penitenciarul Jilava. 

După ce fostul  premier va fi eliberat, acesta va merge la reşedinta de la Cornu, transmite corespondentul Radio România, Daniela Mănuţă.

Familia Nastase va merge dupa ce fostul  premier va fi eliberat la resedinta din Cornu,unde vor sta cateva zile. 

Andrei, unul dintre fii lui Adrian Nastase a spus  ca vestea eliberarii tatalui sau este una pe care o asteptau de mult timp si ca astepta ca acesta sa fie eliberat. 

Fostul premier Adrian Nastase va parasi penitenciarul in cateva ore si va face declaratii presei.

Adrian Năstase va fi eliberat

Tribunalul Ilfov a decis definitiv joi ca fostul premier Adrian Năstase să fie eliberat condiţionat din penitenciarul Jilava.

El a fost reîncarcerat în luna ianuarie şi eliberat condiţionat luna trecută, dar decizia judecătorilor nu a fost definitivă şi a fost contestată de DNA.  

Judecătoria sectorului 4 a decis în 23 iulie că Adrian Năstase, condamnat la patru ani şi şase luni de închisoare în dosarele "Zambaccian" şi "Trofeul calităţii", poate fi eliberat condiţionat pentru că îndeplineşte condiţiile legale. 

Apărarea şi magistraţii de la judecătorie apreciază că fostul premier este un model de comportament, de supunere şi înţelegere a rigorilor arestului, după executarea a peste 550 de zile de închisoare, adică mai mult de o treime din pedeapsă. 

În acelaşi timp, procurorii anticorupţie susţin că nu există dovezi temeinice de îndreptare a condamnatului şi timpul nu a fost suficient în acest sens, motiv pentru care decizia de eliberare a fost contestată de DNA.


Etichete eliberareAdrian NăstaseDNATrofeul calităţiidecizieTribunal Ilfovpenitenciar

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live