Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICA VERII Marţi, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mădălina Verman

24 Iunie 2014
Vizualizari: 1207
Comentează add

Instanţa a admis contestaţia DNA împotriva deciziei Tribunalului Bucureşti, urmând ca fostul premier să execute 4 ani şi 6 luni de detenţie. Decizia este definitivă.

Adrian Năstase primeşte un spor de pedeapsă de şase luni

madalina-verman

Foto: Arhivă

Curtea de Apel Bucuresti a decis aplicarea unui unui spor de şase luni de închisoare pedepsei de patru ani în cazul lui Adrian Năstase.

Instanţa a admis contestaţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie împotriva deciziei Tribunalului Bucureşti, urmând ca fostul premier să execute 4 ani şi 6 luni de detenţie.

Decizia este definitivă.

Curtea  a judecat vinerea trecută contestaţia  DNA, după ce Tribunalul Bucureşti a contopit pedepsele primite de fostul premier fără să adauge un spor de pedeapsă.

Judecătorii şi-au motivat atunci decizia prin lipsa antecedentelor penale relaţiile acestuia pe diferite planuri - cu ambianţa socială, şi conduita condamnatului după comiterea faptei.

De cealaltă parte, DNA invocă în contestaţie că atitudinea constant defăimătoare şi de dispreţ a lui Năstase la adresa actului de justiţie  şi perseverenţa infracţională.

Adrian Năstase a fost condamnat pe 6 ianuarie  de instanta Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la patru ani de închisoare cu executare pentru luare de mită şi trei ani pentru şantaj în dosarul "Zambaccian".

De asemenea, el a fost condamnat pe 20 iunie 2012 la doi ani de închisoare în dosarul "Trofeul calităţii", din care a efectuat opt luni de detenţie, fiind eliberat condiţionat.


Etichete Adrian NăstaseDNAdecizieTribunalBucureşticonmtestaţepedeapsăînchisoareZambaccianTrofeul calităţii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live