Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Duminică, 16 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandra Cristea

21 Iunie 2012
Vizualizari: 2737
Comentează add

UPDATE: Ora 16.30 - Adrian Năstase este la terapie intensivă după operaţie. Medicii vorbesc despre riscul ca acesta să facă un infarct din cauza unor boli mai vechi.

Adrian Năstase a fost operat după "tentativa de suicid"

alexandra-cristea

Foto: Adrian Năstase este transportat la spital cu ambulanţa. Reuters.

Ultimele actulizări

Ora 12.00 Medicul Ioan Lascăr a declarat că operaţia fostului premier Adrian Năstase a decurs bine şi nu au fost leziuni grave.

Ora 11.30: Procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi a declarat că din verificările efectuate, Adrian Năstase avea dreptul să posede arme. Nu a fost găsită nici o scrisoare de adio formulată de fostul premier.

Ora 11.15: Operaţia fostului premier Adrian Năstase s-a încheiat. Acesta ar fi încercat miercuri noapte să se sinucidă, după ce a fost condamnat definitiv la 2 ani de închisoare cu executare.

Ora 11.00Anchetatorii urmează să ridice toate armele deţinute de Adrian Năstase, în acest scop urmând să fie făcute percheziţii inclusiv la locuinţa din Cornu a fostului premier. 

Ora 10.45: Fostul premier Adrian Năstase a intrat în operaţie la spitalul Floreasca, unde a fost internat miercuri noapte, după ce ar fi încercat să se sinucidă.

Fostul premier Adrian Năstase se află la spitalul Floreasca şi urmează să fie operat, după ce ar fi încercat în timpul nopţii să se sinucidă, potrivit redactorului Radio România, Alexandra Cristea.

Tentativa de suicid ar fi avut loc miercuri seară în timp ce poliţiştii se aflau la reşedinţa sa din strada Zambaccian pentru a pune în aplicare mandatul de arestare emis în urma deciziei instanţei supreme.

Aceasta l-a condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu executare în "procesul Trofeul calităţii", pentru că şi-a folosit influenţa ca şef de partid în scopul obţinerii în mod ilegal de finanţare în campania sa prezidenţială din 2004.

Fostul premier Adrian Năstase a ajuns la Spitalul de Urgenţă Florească miercuri, puţin după ora 23:00.

Diagnosticul arăta prezenţa mai multor plăgi împuşcate şi un puseu de tensiune, potrivit medicului Şerban Brădişteanu.

"Nu am fost aici când l-am primit. Puseu hipertensiv cu sângerarea care era sub pansament. La terapie intensivă este reechilibrat şi ţinut sub observaţie, sigur. Există plăgi împuşcate. Trebuie făcută operaţia", a declarat Şerban Brădişteanu.

Imediat după ce a fost adus la Spitalul Floreasca, apropiaţii fostului premier au început să sosească la faţa locului pentru a-şi arăta sprijinul faţă de situaţia în care se află Adrian Năstase.

 Adrian Năstase "era calm după aflarea sentinţei"

Avocatul lui Adrian Năstase, Ion Cazacu, a declarat că a vorbit cu clientul său după anunţarea sentinţei şi acesta era calm.

"Am vorbit cu domnul Năstase la o jumătate de oră după ce s-a pronunţat verdictul. I-am explicat că toate aceste proceduri pe care le vom declanşa nu conduc la o amânare a executării pedepsei sau o suspendare a executării pedepsei.

"Era un om absolut responsabil şi absolut calm la ora la care am vorbit cu dânsul", a declarat Ion Cazacu.

La spital a fost şi premierul Victor Ponta pentru a se interesa de starea de sănătate a colegului său de partid.

"Mă gândesc dacă domnul Băsescu e fericit acuma. Eu nu vorbesc despre justiţie, dar un om aflat într-o asemenea situaţie, da, este dreptul şi obligaţia mea să văd în ce stare se află", a declarat Victor Ponta.

Consternare şi indignare au fost sentimentele exprimate de toţi colegii şi prietenii care s-au perindat de-a lungul nopţii la spitalul Floreasca.

"Adrian Năstase în această noapte a vrut să se sinucidă şi un poliţist l-a salvat în ultima secundă sărind, dându-i peste mână şi s-a împuşcat în gât.

"Asta este tot, asta face un om care se ştie că este nevinovat, un om care este nedreptăţit, un om care este victima unui proces politic, un om care are foarte mult curaj", a declarat Codrin Ştefănescu, secretar executiv al PSD.

Adrian Năstase va fi operat după ce în cursul nopţii i-au fost făcute mai multe investigaţii şi a fost stabilizat hemodinamic.

Adrian Năstase împlineşte vineri 62 de ani.


Etichete Adrian Năstasetentativă de suicidpoliţişticondamnare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live