Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Joi, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

24 Februarie 2015
Vizualizari: 1340
Comentează add

Aderarea României la zona euro în anul 2019 este strâns legată de creşterea economică şi de reformele structurale, este de părere economistul şef al BNR, Valentin Lazea.

Aderarea la euro, "strâns legată de creşterea economică"

radiojurnal

Foto: Arhivă.

Adoptarea monedei unice europene trebuie stabilită în urma unei analize cost - beneficiu şi nu pentru că este la modă, a declarat economistul şef al Bancii Naţionale a României, Valentin Lazea, la o conferinţă pe această temă.

Românii trebuie să înţeleagă faptul că, dacă vor să trăiască precum nemţii, trebuie să muncească la fel ca ei, a spus acesta.

El consideră că aderarea României la zona euro în anul 2019 este strâns legată de creşterea economică şi de reformele structurale.

"Adoptarea euro nu este un scop în sine, dar este utilă dacă poate să genereze acel pac politic care să ducă la implementarea reformelor structurale, un pact politic de genul celui care a precedat aderarea la Uniunea Europeană.

"Ca să intrăm în 2019 ar trebui ca cel târziu în ianuarie anul viitor să intrăm în mecanismul ERM2, antecamera zonei euro. Or, nu prea văd mişcări în acest sens. Sigur, este o decizie politică, încă se mai poate lua, dar suntem la limită cu timpul", a precizat Valentin Lazea. 


Etichete EuromonedăaderareUERomâniaBNRreformecreştereeconomieValentin Lazea

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live