Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Joi, 15 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Bogdan Mihai

8 Martie 2010
Vizualizari: 1445
Comentează add

Buncărul, construit la o adâncime de trei metri, a fost vândut pentru suma de 22.800 de euro.

Adăpost nuclear britanic, vândut pe internet

bogdan-mihai

Intrarea într-unul din cele peste 1500 de buncăre din Marea Britanie.

Un buncăr britanic, transformat în adăpost nuclear în timpul Războiului Rece, a fost vândut pentru aproape 23.000 de euro pe site-ul de licitaţii online eBay, duminică, informează AFP.

Acest adăpost subteran, amplasat în districtul Peak din centrul Angliei, a fost construit în 1959 şi a fost administrat de Royal Observer Corps, o organizaţie de apărare civilă care avea sarcina de a semnala orice atac nuclear şi eventualele radiaţii care ar fi urmat.

Buncărul a fost scos la vânzare la sfârşitul lunii februarie, cu un preţ de pornire de 500 de lire sterline (555 euro), şi a ajuns la 19.300 de lire sterline (21.350 euro) după primele patru zile. După mai bine de o săptămână de licitaţii, buncărul a fost achiziţionat pentru suma de 20.600 de lire sterline (22.800 de euro).

Potrivit vânzătorului, buncărul a fost complet operaţional până în 1991 şi a fost construit "într-o zonă senzaţională, cu o vedere magnifică".

Spaţiul locuibil se află la o adâncime de trei metri sub pământ, unde se poate ajunge printr-un puţ protejat de o trapă din metal.

Buncărul cuprinde două camere, toalete şi o cameră de control, fiind conectat şi la reţeaua telefonică. În plus, el a fost vândut "deja mobilat" cu un birou, un scaun, o sirenă de alertă şi o găleată smălţuită.


Etichete buncărMarea Britanie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live