Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Luni, 04 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Maria Măndiţă, Galaţi

9 Februarie 2016
Vizualizari: 1458
Comentează add

Familia reclamă că bebeluşul a decedat luni seara, la câteva ore după ce a fost supus unei intervenţii chirurgicale la Spitalul de Copii din Galaţi, pentru extirparea unui chist.

Acuzații de malpraxis: Bebeluș de trei săptămâni, mort după o operație

maria-mandita-galati

Spital. Foto: Arhivă / Ioan Suciu.

O comisie de malpraxis din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi urmează să se întrunească după ce la DSP s-a depus o sesizare din partea unei familii a cărei fetiţă de doar trei săptămâni şi-a pierdut viaţa după ce a fost operată, luni, la Spitalul Clinic de Copii “Sf. Ioan” din Galaţi.

Familia fetiţei reclamă că bebeluşul a decedat luni seara, la câteva ore după ce a fost supus unei intervenţii chirurgicale la Spitalul de Copii din Galaţi, pentru extirparea unui chist.

Oamenii acuză pe medicii implicaţi de malpraxis dar şi că aceştia nu au stat de vorbă cu familia după decesul copilului. Familia îndoliată a formulat plângeri la DSP, urmând să depună, tot astăzi,  plângeri şi la Colegiul Medicilor şi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi.

Potrivit familiei, mama a venit din Germania pentru a naşte aici iar în momentul în care i s-a spus că bebeluşul are un chist ovarian, ar fi cerut transferul la un spital din Bucureşti, însă i s-ar fi spus că operaţia are şanse de reuşită 99% şi în Galaţi.

De asemenea, familia susţine că imediat după operaţie, medicii au spus că intervenţia a fost una reuşită. Totuşi, la aproape 3 ore de la operaţie familia a fost anunţată că bebeluşul a decedat, iar medicul anestezist ar fi spus că au apărut complicaţii din cauză că  bebeluşul ar fi avut şi o malformaţie congenitală.


Etichete malpraxisstiri galatibebelus mort dupa operatie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live