Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Marţi, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cerasela Rădulescu, Bruxelles

5 Septembrie 2015
Vizualizari: 1239
Comentează add

Actuala criză a imigraţiei pe care UE încearcă să o gestioneze va dura - a spus Federica Mogherini, înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe.

Actuala criză a imigraţiei "va dura"

cerasela-radulescu-bruxelles

Şefa diplomaţiei europene, Federica Mogherini. Foto: euractiv.com.

Miniştrii de externe ai Uniunii Europene au decis, la finalul reuniunii de două zile de la Luxemburg, că este nevoie de măsuri comune pentru gestionarea crizei imigraţiei şi de aplicare a unei politici europene de azil.

Ei vor totodată să lanseze faza a doua a operaţiunii de patrulare în Marea Mediterană, cu scopul de a captura navele traficanţilor de fiinţe umane.

Solidaritatea europeană a fost invocată din nou la nivelul şefilor diplomaţiilor europene, în timp ce statele membre par divizate ca opinii legat de răspunsul la cea mai gravă criză a imigraţiei în Europa din 1945 încoace.

Actuala criză a imigraţiei pe care Uniunea Europeană încearcă să o gestioneze va dura - a spus Federica Mogherini, înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe.

"O mai bună protecţie pentru solicitanţii de azil care sosesc în Europa, conform normelor internaţionale care se aplică refugiaţilor, securizarea frontierelor externe potrivit valorilor noastre europene, extinderea operaţiunii navale a Uniunii Europene în Marea Mediterană pentru combaterea traficanţilor de fiinţe umane, dar şi parteneriatul cu ţările de origine ale acestora", a spus şefa diplomaţiei europene, Federica Mogherini despre deciziile luate de către miniştrii de externe.

Pe agendă s-a mai aflat şi criza din Ucraina, evoluţiile din vecinătatea estică şi relaţiile Uniunii Europene cu Rusia.

Ministrul român de externe, Bogdan Aurescu, a exprimat preocuparea României pentru continuarea de către Rusia a procesului de militarizare a regiunii Mării Negre, mai ales în Crimeea - se spune într-un comunicat al Ministerului român de Externe. 


Etichete refugiaţiUEFederica Mogherinidiplomaţiecriza imigraţieicereri de azilpartularea Mării Mediterane

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live