Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Luni, 23 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Mihaela Helmis

25 Iulie 2013
Vizualizari: 5452
Comentează add

Din 1964 până în prezent, actorul Petru Ciubotaru este actor al Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri” Iaşi, unde a jucat peste 200 de roluri.

Actorul Petru Ciubotaru Actorul Petru Ciubotaru - Conține audio

mihaela-helmis

De Ziua Mondiala a Teatrului, cel mai longeviv spectacol al Naţionalului ieşean, "Chiriţa si ceilalţi", în interpretarea maestrului Petru Ciubotaru, sarbatorea cea de a 75-a reprezentatie, spectacolul fiind jucat în tot acest timp cu casa închisă.

La cateva zile după ce aniversa împreuna cu una dintre generaţiile de aur ale teatrului românesc 50 de ani de la absolvirea Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale” Bucureşti Petru Ciubotaru a fost invitat in studiorile de inregistrări ale Radiodifuziunii Române pentru o emisiune-portret ,în dialog cu Mihaela Helmis.

În 1963 Petru Ciubotaru a devenit actor al Teatrului Tineretului din Piatra Neamţ, iar din 1964 până în prezent este actor al Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri” Iaşi, unde a jucat peste 200 de roluri.

Audio: Mari Actori - Petru Ciubotaru.

"Daca nu e fresca sociala, atunci teatrul nu-si mai are rostul. Asta e misiunea, menirea.

Tot ce tine de elucubratii, de lucruri din afara artei, nu reprezinta fondul, adevarul, matricea teatrului. De mii de ani de cand există, teatrul e “oglinda lumii”, cum spunea Shakespeare.

Teatrul arată “cum suntem”. Sigur, cu deformarile sau îngroşările inerente, de rigoare. “Hamlet” e o lume, raportat la ceea ce se intampla atunci“ ,spune marele actor Petru Ciubotaru.


Etichete Mari ActoriPetru Ciubotaruteatru

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live