Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI (DEZBATERE RRA) Marţi, 27 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

George Nuţă

9 Iulie 2014
Vizualizari: 798
Comentează add

Invitatul rubricii Europa Verde,Theodor Stolojan, membru în Parlamentul European vorbeşte despre cât de mari sunt costurile politicilor europene de mediu.

Activităţi industriale care nu dăunează mediului înconjurător Activităţi industriale care nu dăunează mediului înconjurător - Conține audio

george-nuta

Euranet Plus.

Protecţia mediului reprezintă o prioritate pentru Uniunea Europeană, de aceea orice activitate desfăşurată de om trebuie să aibă la bază un impact prietenos asupra mediului.

Fără îndoială acest fapt presupune investitii financiare.

L-am rugat pe domnul Theodor Stolojan, membru în Parlamentul European, să ne spună cât de mari sunt costurile politicilor europene de mediu.

Audio: Activităţi industriale care nu dăunează mediului înconjurător.

Theodor Stolojan: De fapt, cele mai puternice concerne industriale din Europa, dar să ne amintim şi de scrisoarea semnată de către producătorii de îngrăşăminte chimice, de oţel, de aluminiu din România, către Guvernul României, aceştia spun foarte limpede că ei nu contestă dorinţa Europei de a fi înaintea lumii în ceea ce priveşte acţiunile respective, energie, politica faţă de schimbările climatice. Dar vor să fie doar cu un pas înainte şi nu mai mult atât timp cât o serie de alte ţări cum sunt Ucraina, China, Rusia, dar şi Statele Unite, nu avansează în acelaşi ritm cu Europa în direcţia acestor măsuri care să protejeze mediul. Industria din Europa pierde din competitivitate, am văzut că şi în România numărul de certificate verzi foarte mare acordat celor care au făcut surse de energie din lumina soarelui sau din bătaia vântului.

Reporter: Se spune că sunt cele mai scumpe din lume, aşa este?

Theodor Stolojan: Categoric, s-a sărit peste cal, dar nu numai în România.​


Etichete Europa VerdeEuranet PlusUEmediuParlamentul EuropeanTheodor StolojanaluminiuguvernRomâniaenergie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live