Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (continuare) Marţi, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adrian Lungu, Sălaj

20 Martie 2022
Vizualizari: 354
Comentează add

Tone de produse alimentare neperisabile, îmbrăcăminte și încălțăminte au plecat din județul Sălaj către ucraineni și către refugiații care au ales să rămână în România.

Acțiuni umanitare pentru refugiați, în județul Sălaj

adrian-lungu-salaj

 Foto: Arhivă/ Agerpres  

Tone de produse alimentare neperisabile, îmbrăcăminte și încălțăminte au plecat din județul Sălaj către ucraineni și către refugiații care au ales să rămână în România.

Toate materialele au fost donate printr-o fundație olandeză, sprijinită de o comunitate rurală din comuna Măeriște.

Două tiruri încărcate cu paturi, scutece pentru copii, saltele și alte bunuri au plecat din județul Sălaj către refugiații care au nevoie cu adevărat de sprijin.

Toate bunurile au fost trimise de o fundație olandeză și de reprezentanții comunității din comuna sălăjeană Măieriște. Florica Dragoș coordonează acțiunea umanitară despre care spune că se va derula pe toată perioada războiului.

Florica Dragoș: Avem o conexiune cu un preot, Manuel, care e preot în Ucraina, și ne-a solicitat, săptămâna trecută, pături, respectiv saltele, haine de pat.

Acțiuni umanitare organizează inclusiv tineri voluntari. Gelu Păcurar este un tânăr zălăuan care a condus acțiuni de voluntariat pentru copiii săraci din Columbia, iar acum sprijină sute de refugiați, cărora le asigură transport spre diferite localități din România sau în străinătate.

Gelu Păcurar: Am simțit pur și simplu că nu este /destul/ să facem o mică donație, să trimitem către vamă produse, mâncare, medicamente, ce-o fi. S-au adunat fondurile și s-a cumpărat și s-a donat către refugiații din Ucraina și la vamă 60 de paleți de alimente și 30 de paleți de medicamente.

Zeci de tone de alimente și produse neperisabile au strâns și lucrătorii Filialei Sălaj a Crucii Roșii, toate fiind trimise refugiaților rămași în țara noastră.

 


Etichete saljrefugiatiucraineniajutoare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live