Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Joi, 13 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Diana Surdu

16 Septembrie 2014
Vizualizari: 939
Comentează add

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au prezentat motivarea sentinței de condamnare a omului de afaceri Dan Voiculescu la zece ani de închisoare.

Acțiuni la ICA, "la preț de garsonieră de periferie"

diana-surdu

  Dan Voiculescu. Foto: captură youtube.

Preşedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu şi-a exercitat influenţa pentru a obţine de la Agenţia Domeniile Statului, prin intermediul companiei Grivco, pachetul de acţiuni la Institutul pentru Cercetări Alimentare, la un preţ "de garsonieră de periferie", de 75 de ori mai mic decât valoarea reală.

Informaţia apare în motivarea deciziei prin care Dan Voiculescu a fost condamnat la zece ani de închisoare, motivare dată publicităţii cu puţin timp în urmă.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti susţin că Dan Voiculescu şi-a exercitat influenţa şi autoritatea în calitate de preşedinte al unui partid politic asupra complicilor săi, Gheorghe Mencinicopschi şi Sorin Pantiş, din căror activitate infracţională a rezultat că ei au facilitat obţinerea pachetului majoritar de acţiuni al Institutului de Cercetări Alimentare de firma Grivco, controlată de omul de afaceri.

Agenţia Domeniile Statului a vândut pachetul de acţiuni pe care îl deţinea la Institut la un preţ de 75 de ori mai mic decât valoarea reală, la preţul de aproape 105 mii de euro, în condiţiile în care societatea deţinea peste 36 de mii de metri pătraţi în Băneasa, suprafaţă estimată la 2.750 de mii de dolari.

Deşi preşedintele fondator al Partidului Conservator a negat orice implicare în privatizarea Institutului şi existenţa unor relaţii cu inculpaţii, succesiunea evenimentelor şi probele de la dosar îl contrazic pe Dan Voiculescu - se mai arată în motivarea judecătorilor, prin care acesta a fost condamnat la 10 ani de închisoare.

Judecătorii subliniază că prejudiciul, ridicat de 60 de milioane de euro, şi modul în care au acţionat inculpaţii denotă o lipsă evidentă de respect faţă de proprietatea statului şi funcţionarea normală a instituţiilor sale. 


Etichete Dan VoiculescuGrivcoCurtea de ApelmotivaresentinţăGheorghe MencinicopschiSorin Pantiş,ICA

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live