Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: POIANA LUI JOHANN (continuare) Vineri, 30 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

27 Ianuarie 2022
Vizualizari: 273
Comentează add

Guvernul modifică astăzi Codul Rutier și introduce sancțiuni mult mai severe pentru șoferii agresivi și pentru cei care pun în pericol siguranța în trafic.

Acte normative pe agenda şedinţei de guvern

radiojurnal

  Foto-arhivă

Guvernul modifică astăzi Codul Rutier și introduce sancțiuni mult mai severe pentru șoferii agresivi și pentru cei care pun în pericol siguranța în trafic.

Permisul va fi suspendat pentru 4 luni în cazul șoferilor vitezomani și vor fi amenzi foarte mari pentru șicane în trafic. Ordonanța definește clar și ce înseamnă condus agresiv.

Tot astăzi, executivul ar urma să aprobe contractul pentru finanțarea Spitalului Regional Cluj.

Reporterul Radio România Actualități, Andrei Șerban, cu detalii despre actele normative aflate pe agenda executivului la cea de-a treia ședință din această săptămână.


Reporter: Guvernul vrea să stabilească foarte clar ce înseamnă comportament agresiv în conducerea mașinilor pe drumurile publice. Şoferii care trec de pe o bandă pe alta pentru a depăși mașinile din față, pornesc de pe loc cu scârțâit de roți sau derapează controlat pentru a întoarce pe loc cu frâna de mână, folosesc excesiv claxonul și farurile pentru ca mașinile din față să se dea la o parte sau stau foarte aproape de mașina din față pentru a intimida șoferul se vor încadra, potrivit legii, în categoria comportament agresiv la volan.

Tot în şedinţa de astăzi, o hotărâre va stabili că anul acesta un prefect va putea să plătească maximum 18.000 pe lună pe lună pentru a închiria o locuință de serviciu, iar un subprefect 1.500 de lei. De asemenea, aceste sume pot să fie folosite și pentru deplasarea dus-întors de acasă la municipiile unde sunt sediile prefecturilor.

Un alt act normativ, care se află pe ordinea de zi, instituie un nou ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina folosită în agricultură, de 300 milioane de lei, bani care vor fi acordați din bugetul Ministerului Agriculturii.

Guvernul mai vrea să inițieze și trei proiecte de legi, printre care și cel care aprobă contractul de finanțare, semnat de România cu Banca Europeană de Investiții, în valoare de 305 milioane de euro, pentru construirea Spitalului Regional de Urgență Cluj.

(RS)


Etichete guverntraficsoferispitalcluj(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live