Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Sâmbătă, 08 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

3 Iulie 2014
Vizualizari: 832
Comentează add

Documentul a fost aprobat în unanimitate, cu 122 de voturi. Acordul semnat săptămâna trecută, la Bruxelles, urmează să fie ratificat de toate statele UE.

Acordul de asociere între UE şi R. Moldova, adoptat de Senat

radiojurnal

Foto: Arhivă

Proiectul de lege care ratifică acordul de asociere între UE şi Republica Moldova a fost aprobat de Senat cu 122 de voturi pentru, fără voturi împotrivă sau abţineri.

Rezultatul a fost primit cu aplauze de senatori.

Senatul României s-a reunit joi, în sesiune extraordinară, pentru a aproba proiectul de lege privind ratificarea acordului de asociere între Uniunea Europeană şi Republica Moldova, după ce miercuri Camera Deputaţilor a adoptat documentul.

Acordul, semnat săptămâna trecută, la Bruxelles, a trecut miercuri prin Parlamentul de la Chişinău şi urmează să fie ratificat de parlamentele tuturor celor 28 de state membre ale Uniunii.

Clasa politică de la Bucureşti, aproape fără excepţie, consideră că asocierea Moldovei cu Uniunea Europeană reprezintă un moment istoric, care va avea consecinţe pozitive importante pentru economia şi societatea din ţara vecină.

Miercuri, ministrul de externe, Titus Corlăţean, a arătat că semnarea acordului dintre Republica Moldova şi UE este un moment istoric, România fiind în prima linie pentru susţinerea Republicii Moldova în eforturile sale europene.

Şi opoziţia a salutat la unison semnarea acordului UE cu Republica Moldova.


Etichete acordratificareRepublica MoldovaunanimitateSenat

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live