Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Marţi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Amalia Bojescu

19 Noiembrie 2019
Vizualizari: 330
Comentează add

Acord între statele membre şi Parlamentul European privind bugetul pe 2020

amalia-bojescu

 

Statele membre și Parlamentul European au ajuns la un acord privind bugetul pe anul viitor după trei săptămâni de negocieri.

Potrivit documentului, au fost suplimentate sumele pentru a finanța programe care vizează combaterea schimbărilor climatice, digitalizarea sau programele Erasmus Plus dedicate tinerilor.

Bugetul Uniunii Europene pentru anul viitor este de 168,7 miliarde de euro, iar nivelul plăților ajunge la 153,5 miliarde de euro. 21% din bugetul total va acoperi măsuri de combatere a schimbărilor climatice; programul privind conectarea Europei care investește în utilizarea pe scară largă a surselor regenerabile, modernizarea infrastructurii de transport de energie existentă și în dezvoltarea de noi rețele a primit fonduri suplimentare.

Peste 80 de miliarde de euro în angajamente vor fi direcționate către reducerea decalajelor economice în și între statele membre, prin stimularea creșterii economice și crearea de locuri de muncă. Bani în plus va primi și sistemul de navigație prin satelit al Uniunii Europene Galileo, iar tinerii vor beneficia de o serie de programe, aproape 3 miliarde de euro, prin programul Erasmus Plus.

Corpul European de solidaritate va crea oportunități de a face voluntariat sau de a lucra la proiecte în țară sau străinătate, iar fermierii europeni vor avea la dispoziție fonduri în valoare de 58 de miliarde de euro.

În ceea ce privește securitatea și migrația, peste două miliarde de euro vor fi destinate agențiilor care lucrează în acest domeniu, între care Europol și Frontex.


Etichete Parlamentul Europeanacordbuget

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live