Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Joi, 13 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

4 Iulie 2017
Vizualizari: 2133
Comentează add

Acordul dintre Institutul Cultural Român şi Societatea Română de Radiodifuziune prevede promovarea mai multor evenimente culturale de interes naţional şi internaţional

Acord de colaborare între ICR şi SRR

radiojurnal

Directorul general interimar al Societăţii Române de Radiodifuziune, Georgică Severin şi preşedintele Institutului Cultural Român, Liliana Ţuroiu. Foto: Alexandru Dolea

Institutul Cultural Român şi Societatea Română de Radiodifuziune au semnat astăzi un acord de colaborare pentru realizarea şi promovarea mai multor evenimente culturale de interes naţional şi internaţional.

Preşedintele Institutului Cultural Român, Liliana Ţuroiu: "În conştiinţa publică, a devenit destul de proeminentă acea latură a misiunii sale care se referă la vizibilitatea valorilor culturale româneşti în afara graniţelor. De aceea se pune mare accent pe această latură a activităţii ICR, pe care, prin semnarea acestui protocol, ne dorim să o promovăm pentru a aduce publicul larg, astfel încât tot ceea ce facem să fie cunoscut şi în ţară."

Directorul general interimar al Societăţii Române de Radiodifuziune, Georgică Severin, a amintit cu această ocazie importanţa mediatizării evenimentelor într-o lume a tehnologiei şi a informaţiei.

Georgică Severin: "Am considerat întotdeauna că Institutul Cultural Român este ministerul de externe al culturii româneşti. În ziua de astăzi, indiferent cât de multe şi de bune lucruri faci, dacă nu sunt mediatizate, dacă nu sunt prezentate, amploarea şi valoarea lor scade.

De aceea, Societatea Română de Radiodifuziune îşi face o datorie de onoare din a promova tot ceea ce este valoros, tot ceea ce înseamnă în continuare educaţie de calitate, promovarea valorilor şi a sistemelor de valori clasice, consacrate şi aş spune de bun-simţ în ziua de astăzi."


Etichete ICRSRRacord de colaborarevizibilitatea valorilor culturaleGeorgică SeverinLiliana Ţuroiu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live