Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Marţi, 19 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

20 Februarie 2018
Vizualizari: 811
Comentează add

Comisia de apărare ordine publică şi siguranţă naţională a Camerei Deputaţilor a aprobat în unanimitate proiectul de lege privind achiziţia sistemelor lansatoare de rachete HIMARS.

Achiziţia sistemelor lansatoare de rachete HIMARS, aprobată în comisie

radiojurnal

Deputaţii din Comisia de apărare ordine publică şi siguranţă naţională au aprobat în unanimitate proiectul de lege privind achiziţia sistemelor lansatoare de rachete HIMARS.

România va achiziţiona trei sisteme de rachete sol-sol cu bătaie mare, fiecare având câte 18 instalaţii de lansare.

Sistemul HIMARS, de provenienţă americană este considerat unul dintre cele mai avansate din lume, fiind interoperabil cu echipamentele statelor membre NATO.

Prezent la comisie, ministrul apărării naţionale, Mihai Fifor, a declarat în exclusivitate pentru Radio România Actualităţi că acest program contribuie la modernizarea Armatei României şi la îndeplinirea angajamentelor asumate de ţara noastră.

Mihai Fifor: Sistemele de rachetă HIMARS nu fac altceva decât să întărească capacitatea României de descurajare la Marea Neagră într-o zonă care este din păcate, din ce în ce mai complicată, având în vedere militarizarea tot mai accentuată a Peninsulei Crimeea. Alături de sistemele Patriot, pe care deja am început să le achiziţionăm, credem că ne-am întărit foarte mult în zona aceasta de apărare, pe care România trebuia să o atingă. În momentul de faţă România întruneşte cele trei puncte solicitate de NATO, atât contribuţia cu 2%, prezenţa în teatrele de operaţii cu peste 700 de militari şi iată, atingerea ţintelor de capabilităţi, în speţă programele majore de înzestrare.

Proiectul de lege privind rachetele HIMARS va fi dezbătut mâine în procedura de urgenţă de plenul Camerei Deputatilor, în calitate de for decizional.


Etichete Achiziţielansatoare de racheteHIMARScomisie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live