Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Sâmbătă, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

26 Ianuarie 2022
Vizualizari: 259
Comentează add

Preşedintele Iohannis a dat asigurări, după ședinţa CSAT, că vor fi puse în practică cele mai eficiente măsuri pentru siguranţa tuturor.

”Aceste demersuri ale Rusiei reliefează posibilitatea folosirii forţei”

florin-lepadatu

    Foto. presidency.ro.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI - După şedinţa de astăzi a CSAT, în care a fost discutată situaţia tensionată de la graniţa ruso-ucraineană, preşedintele României a declarat că nu este cazul ca vreun cetăţean al României să se teamă, dar a susţinut că trebuie să fim pregătiţi şi pentru scenariul în care Rusia va refuza calea dialogului.

Oana Bâlă a urmărit declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis: ”România are peste 600 de km de frontieră comună cu Ucraina şi trebuie să ne asigurăm că suntem pregătiţi pentru orice scenariu - a declarat preşedintele Klaus Iohannis la finalul şedinţei CSAT. Şeful statului a explicat că escaladarea tensiunilor şi consolidarea masive a prezenţei militare ruse în proximitatea Ucrainei şi în regiunea Mării Negre afectează securitatea şi stabilitatea la nivel internaţional, de aceea este importantă unitatea şi solidaritatea în cadrul NATO şi al UE. Dialogul diplomatic trebuie să aibă un rol primordial în detensionarea situaţiei actuale şi este important ca acesta să continue - a mai spus preşedintele României, dar a avertizat că există şi posibilitatea ca partea rusă să refuze calea dialogului.


Klaus Iohannis: ”Aceste demersuri ale Rusiei reliefează posibilitatea folosirii forţei împotriva Ucrainei cu toate consecinţele care pot decurge de aici. De asemenea, acţiunile recente ale părţii ruse prin propunerile înaintate în luna decembrie încearcă să modifice în mod inacceptabil parametrii arhitecturii europene de securitate.”

România ca membru al NATO se bucură în prezent de toate garanţiile de securitate şi nu este cazul ca vreun cetăţean al ţării să se teamă - a precizat preşedintele Klaus Iohannis şi a dat asigurări că vor fi puse în practică cele mai eficiente măsuri pentru siguranţa tuturor.”


Etichete Klaus Iohannis

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live