Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Fotbal, Liga I, etapa a 13-a: DINAMO – RAPID Sâmbătă, 23 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Autor

Radio România Actualităţi

25 Noiembrie 2013
Vizualizari: 4027
Comentează add

Preşedintele Băsescu a discutat la RRA despre obiecţiile sale faţă de buget, summitul UE de la Vilnius şi cooperarea dintre România şi China (LIVE UPDATES).

Acciza la benzină, "dedicaţie pentru baronii locali" Acciza la benzină, "dedicaţie pentru baronii locali" - Conține audio Acciza la benzină, "dedicaţie pentru baronii locali" - Conține video

radio-romania-actualitati

 Preşedintele României, Traian Băsescu, în studioul Radio România Actualităţi. Foto: Alexandru Dolea.

"Eu cred că am obligaţia să returnez bugetul în parlament", a spus Traian Băsescu, în direct, la Radio România Actualităţi.

"Eu cred că şi fără creşterea accizelor la benzină se pot plăti salariile mărite în sistemul sanitar, la profesori, se poate mări salariul minim".

"Banii pot fi luaţi din bugetul ministerului dezvoltării regionale şi de la fondurile rezervate plăţilor datoriei publice".

"Sunt calcule pe care le-am făcut când am văzut bugetul", a spus Traian Băsescu, invitat la emisiunea "Probleme la zi" de la Radio România Actualităţi. 

VIDEO: Interviul integral cu Traian Băsescu realizat de Alexandra Andon.

Audio: Interviul integral cu Traian Băsescu realizat de Alexandra Andon.

El susţine că banii din creşterea accizelor ar fi destinaţi "cheltuielor legate de alegeri, baronilor locali".

"Afirmaţia că nu putem da măririle la pensii dacă nu mărim acciza e o poveste, o minciună", a spus Traian Băsescu, cu referire la declaraţia primului ministru Victor Ponta care a spus că returnarea bugetului în parlament ar periclita indexările avute în vedere de guvern.

Preşedintele Traian Băsescu a mai spus că în România, companiile dau la stat 42,9% din profit, plasând Bucureştuil pe locul 20 din 27 în UE.

"E una dintre cele mai mari rate", a mai spus preşedintele Băsescu, care a avertizat şi că majorarea preţului benzinei la pompă "va duce şi la alte scumpiri".

China şi estul Europei

"În China avem un partener care are încredere în noi", a spus preşedintele Băsescu referindu-se la vizita pe care premierul Chinei tocmai a început-o la Bucureşti.

"Ştiu că exista un mesaj al Bruxelles-ului legat de precauţia cu care trebuie abordată reuniunea dintre ţările Europei de Est şi China".

"Cred că a fost un mesaj neinspirat", a spus la RRA Traian Băsescu.

"Am privit oarecum ironic mesajul de la Bruxelles".

El argumentează că ţările estice ar fi trebuit să fie mai bine asistate de către ţările occidentale în încercările lor de asigurare a unei independenţe energetice.

"Solidaritatea europeană trebuie să fie în prim plan si când discutăm de proiectul Nabucco, şi când discutăm de Republica  Moldova, care rămâne cu probleme la Nistru", a spus preşedintele Băsescu.

Republica Moldova

În interviul la Radio România Actualităţi, preşedintele României Traian Băsescu a declarat că în momentul de faţă summitul de la Vilnius va fi "un eşec pentru UE, dar un succes pentru Republica Moldova şi România".

"La Vilnius se va marca tendinţa Republicii Moldova de a se apropia de Uniunea Europeană şi de a se desprinde de influenţa fostei Uniuni Sovietice", a spus Traian Băsescu. 

El s-a referit şi la eventualitatea "revenirii la putere a comuniştilor în Republica Moldova".

"Mă tem că în acest caz momentul de faţă ar putea fi ratat", spune Traian Băsescu.

Întrebat care va fi mesajul principal pe care România îl va tramsmite la summitul UE de la Vilnius, preşedintele a spus că liderilor europeni trebuie să li se comunice că Republica Moldova "trebuie tratată pe realităţile de la Chişinău, ci nu pe stilul birocratic bruxellez".

Declaraţiile live ale preşedintelui Traian Băsescu şi pe twitter.com/Actualitati.


Etichete Traian BăsescuRadio România ActualităţiRepublica MoldovaVilniusRRAChinabugetfiscalitateVictor Ponta

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live