Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Marţi, 19 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Ghioca

16 Septembrie 2010
Vizualizari: 1597
Comentează add

Inventatorul internetului, Tim Berners-Lee, susţine că furnizorii de internet ar trebui să ofere conexiuni gratuite pentru a populariza serviciul.

Accesul la internet "trebuie să fie gratuit"

cristina-ghioca

Inventatorul internetului, Tim Berners-Lee. Foto: wikimedia.org  

Inventatorul internetului militează pentru accesul gratuit la acest serviciu, susţinând importanţa apartenenţei la o societate informaţională.

Tim Berners-Lee a declarat pentru BBC că i-ar plăcea ca accesul la internet să fie "o facilitate standard" pentru toţi oamenii.

În opinia sa, internetul ar putea juca un rol important şi în accesarea serviciilor medicale.

"Iniţial am crezut că trebuie să le oferim apă, acces la servicii de sănătate şi apoi luxul accesului la internet, dar nu este chiar aşa. Internetul poate juca un rol important în accesarea serviciilor medicale", a spus Tim Berners-Lee.

El a specificat că, în prezent, doar 20% din populaţie are acces la acest serviciu.

Potrivit lui Tim Berners-Lee, internetul ar putea ajuta oamenii să îşi creeze propriile comunităţi în funcţie de interese şi să împărtăşească informaţii relevante pentru ei.

Tim Berners-Lee a recunoscut că, în prezent, conexiunile la internet sunt scumpe şi deseori sunt taxate de guvernele din întreaga lume.

În aceste circumstanţe, el a sugerat ca operatorii de servicii de internet să ofere conexiuni gratuite, pentru a populariza internetul şi a determina oamenii să plătească ulterior, pentru internet de mare viteză.

Pe de altă parte, inventatorul internetului şi-a manifestat îngrijorarea faţă de evoluţia lumii web şi faţă de probleme ca neutralitatea şi confidenţialitatea online.


Etichete internetconexiuniacces gratuitinventatorservicii medicaleTim Berners-Lee

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live