Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Vineri, 15 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Actualităţi

Ieri, 15:58
Vizualizari: 61
Comentează add

Comunicat al Academiei de Științe Medicale

Academia de Științe Medicale susține vaccinarea anti COVID-19

radio-romania-actualitati

 Foto: gov.ro.

Pandemia COVID-19 evoluează deja de un an de zile şi în prezent se intensifică prin apariţia unor variante mult mai contagioase ale virusului SARS CoV-2.

Măsurile aplicate pentru limitarea efectelor pandemiei nu au influențat semnificativ evoluția acesteia, indiferent de intensitatea lor şi durata aplicării. Numărul de cazuri şi decese este în continuă creştere în întreaga lume, ajungând astăzi la peste 90 milioane de cazuri diagnosticate (în realitate numărul de cazuri este de cel puţin 5 ori mai mare) şi  aproape 2 milioane de decese.
Pandemia a bulversat profund societatea umană în toate componentele ei, social, economic, educaţional şi nu în ultimul rând al serviciilor de sănătate.
 
În prezent nu dispunem de un tratament etiologic eficient, iar COVID-19 poate evolua sever, inclusiv spre deces, la orice persoană indiferent de vârstă sau starea de sănătate anterioară.
 
Singura modalitate prin care se poate scurta durata pandemiei este vaccinarea  a cel puţin 60-70% din populaţia planetei într-un timp cât mai scurt.  Teoria imunizării naturale a populației prin trecerea prin boală a fost infirmată de evoluția pandemiei și experiența nefastă a țărilor care au aplicat-o și nu poate fi acceptată datorită prețului foarte mare tradus în pierderi de vieți.
Mai multe vaccinuri SARS CoV-2 au fost deja aprobate şi s-a început administrarea lor. Vaccinurile sunt eficiente şi sigure aşa cum au arătat testele de laborator, studiile clinice, dar şi milioanele de administrări efectuate până în prezent în lume, inclusiv în România. 
 
Academia de Ştiinţe Medicale susţine campania de vaccinare anti COVID-19 a populaţiei. Datele ştiinţifice existente în prezent, certifică siguranţa şi eficacitatea vaccinului anti COVID-19 iar experienţa de peste 200 de ani a utilizării vaccinurilor a demonstrat că vaccinarea este modalitatea principală sau singura modalitate de combatere a unei pandemii și revenirea la o viață normală. Prin vaccinare a fost eradicată variola, iar alte boli infecţioase, precum poliomielita şi difteria, sunt acum în curs de eradicare.
 
Academia de Ştiinţe Medicale se alătură efortului colectiv de promovare a vaccinării anti COVID-19 și pune la dispoziția celor interesați, instituții, cadre medicale, populație, expertiza de specialitate a membrilor săi și informații despre SARS-CoV-2, COVID-19, Pandemie, Vaccinare pe www.adsm.ro rubrica „Informații privind pandemia Covid-19”.
 

Etichete Academia de Ştiinţe Medicalevaccinare(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live