Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Helmis

13 August 2021
Vizualizari: 956
Comentează add

După un an virtual, Academia Atlantykron a revenit, la ediția cu numărul 32 pe insula dunăreană din dreptul castrului antic Capidava, între Cernavodă și Hârșova.

Academia Atlantykron revine Academia Atlantykron revine - Conține audio

mihaela-helmis

AUDIO:

După un an virtual, Academia Atlantykron  a revenit, la ediția cu numărul 32 pe insula dunăreană din dreptul castrului antic Capidava, între Cernavodă și Hârșova. Actuala ediție s-a  desfășurat sub  genericul LEGENDARIUM, iar  cei 200 de participanți din acest an , sau cei peste 10.000 din ultimii 32 de ani  la vestita Academieie de Vară pentru Tineret, Știință, Viitorologie și Science Fiction , sunt cu câţiva paşi mai aproape de viitor.Vorbim despre  un fenomen unicat  care e caracterizat și prin longevitate , dar mai ales prin  pionierat intr-un domeniu ce ne leagă de viitor Anul trecut  din motive obiective, generate de pandemia , cea de-a 31-a ediție Atlantykron a avut loc doar online, sub genericul New Horizons (Noi Orizonturi).

În acest an, sub genericul „Legendarium” și sub sloganul „Înapoi în viitor”, Atlantykron  a revinit în format fizic și este , potrivit multor invitați speciali din străinătate, un eveniment de profil unic în lume. Inedita Academie, organizată în natură și departe de civilizația urbană, are ca scop accesul la cunoaștere al tinerilor și reunește experți de talie mondială (din care unii au primit premiul Nobel și predau gratuit cursuri tinerilor interesați) și tehnologie de ultimă generație, pe o insulă care are mai puțin de 1 km patrat. Aici se desfășoară demonstrații științifice și cursuri de artă sau de comunicare așa cum în nicio școală nu se predau, cu participanți care stau  pe iarbă, sub cerul liber, sub stele. Printre participanţii de anul acesta , 60% sosiţi pentru prima oară  pe insulă r putem scruta viitorul , dialogând cu cei ce îl anticipează cu dubla bază a științei și a imaginației, bine strunite de curiozitate și spiritul cercetător.

Printre invitați, atât prezenți fizic, cât și virtual, s-au numărat  personalități de marcă din știință, cultură, artă sau sport din România, SUA, Canada și Italia. Anul acesta au  susținut cursuri sau prezentări: Nicolae Zamfir, academician, doctor în fizică nucleară, Gr. (R) Dr. Dumitru Dorin Prunariu, cosmonaut, primul (și singurul) român care a zburat vreodată în spațiul cosmic, președintele Comitetului ONU pentru Explorarea Pașnică a Spațiului Extraatmosferic; Cristian Presură, doctor în fizică și fondatorul asociației ”Știință pentru toți”; Alexandru Mironov, scriitor, jurnalist de știință, fondator al Programului Atlantykron și senior editor al revistei Știință și Tehnică; Dr. Ing. Florin Munteanu, președintele fondator al Centrului pentru Studii Complexe; Prof. Dr. Radu Dop, specialist în « medicină critică », membru fondator al Centrului de Studii pentru Științe de Graniță și al Asociației de Telemedicină și Aplicații Spațiale pentru Sănătate; ...si lista continuă pentru a face unice experiențele de cunoaștere din cele  7 zile. Aventura cunoașterii continuă  până anul viitor pentru prietenii celor  200 de tineri intre 16 și 29 de ani , alături de modelele și magiștri lor .


Etichete (ii)(ph)Academia AtlantykronCapidava CernavodăHârșova

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live