Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Vineri, 10 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

16 Martie 2017
Vizualizari: 653
Comentează add

Ministrul pentru românii de pretutindeni discută pe acest subiect în Sicilia şi în sudul peninsulei, la Calabria. Delegaţia va ajunge astăzi şi la Ragusa, iar mâine, la Roma.

Abuzurile asupra unor românce care lucrează în Italia în atenţia Guvernului

radiojurnal

 

Ministrul pentru românii de pretutindeni, Andreea Păstârnac, a discutat, ieri, cu liderii asociaţiilor de români din Sicilia şi Calabria despre situaţia conaţionalilor care muncesc în condiţii grele, în fermele din sudul Italiei.

Delegaţia Guvernului României face această acţiune în sudul Italiei după ce au fost relatate o serie de abuzuri la care sunt supuse româncele care muncesc în aceste zone. 

Grupul oficialilor români este condus de  Andreea Păstârnac, ministrul pentru românii de pretutindeni, care a spus că autorităţile române pregătesc un plan de acţiune pe termen mediu.

Ministrul s-a întâlnit, aseară, cu prefectul şi viceprimarul oraşului Catania.

Corespondentul Radio România Actualităţi, Elena Postelnicu, anunţă că delegaţia de la Bucureşti se va fi astăzi în provincia siciliană la Ragusa, zonă în care se înregistrează cele mai multe cazuri de femei exploatate la locul de muncă.  

Delegaţia guvernului are programate discuţii cu reprezentanţii comunităţii de români din partea de est a Insulei Sicilia. 

În fermele de la Ragusa lucrează sezonier mii de românce. Potrivit mărturiilor şi relatărilor din presă, femeile muncesc sub teroare, în condiţii inumane, iar multe sunt forţate să întreţină relaţii sexuale cu angajatorii. Situaţia ar fi cunoscută de aproape zece ani, dar autorităţile italiene şi cele române nu au reuşit să-i pună capăt până în prezent.

Mâine oficialii români se vor afla la Roma, a mai anunţat corespondenta noastră, Elena Postelnicu.


Etichete români de pretutindeniAndreea Păstârnacministruitaliaabuzuriromânce

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live