Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Miercuri, 08 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Helmis

22 August 2021
Vizualizari: 390
Comentează add

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, aflat în cea de-a treia zi, punctează astăzi noi evenimente în cele 19 secțiuni ale sale.

A treia zi a Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu

mihaela-helmis

FOTO: facebook.com/FITSibiu

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, aflat în cea de-a treia zi, punctează astăzi noi evenimente în cele 19 secțiuni ale sale.

Alături de reprezentații în cetăți și situri istorice, spectacole de muzică, lectură și teatru radiofonic, se numără și întâlnirea cu autorii cărților despre lumea teatrului, precum "Povestirile lui Horatio - portrete și mărturii ale maeștrilor scenei europene" de George Banu, unul dintre cei mai importanți teatrologi români, eseist de reputație mondială și profesor universitar.

Directorul Muzeului Național al Literaturii Române, profesorul universitar doctor Ioan Cristescu, spune despre autor:


Ioan Cristescu: Mi-am dat seama că el pune un accent foarte mare pe ceea ce punem cu toții, pe memorie, dar nu memoria ca amintire, memoria, cum la un moment dat vorbește despre parabole în textul despre Eugenio Barba, în memoria ca fluviu, fluviu al vieții. El nu este un simplu povestitor, el cere de multe ori în volum un răspuns al cititorului, așa cum în teatru fiecare autor dorește un răspuns al spectatorului.


Realizator: Două dintre expozițiile festivalului, "Desene în spatele scenei" și "Oglinzile lui Brâncuși", sunt vernisate astăzi, după orele prânzului. Nu mai puțin de 13 spectacole se vor juca în săli și 17 întâlniri ale actorilor cu publicul vor avea loc în aer liber.


Etichete Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiuioan cristescu(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live