Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Luni, 23 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

17 Septembrie 2021
Vizualizari: 1910
Comentează add

A treia doză de vaccin produce de 10 ori mai mulţi anticorpi decât a doua.

A treia doză de vaccin produce de 10 ori mai mulţi anticorpi decât a doua

florin-lepadatu

 FOTO: RoVaccinare.ro.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI - A treia doză de vaccin produce de 10 ori mai mulţi anticorpi decât a doua, potrivit unui studiu israelian în care au fost analizate rezultatele serologice la personalul medical.

Datele preliminare sunt încurajatoare în ceea ce priveşte durata de protecţie după administrarea celei de-a treia doze de vaccin. 

Rezultatele preliminare ale unui studiu serologice efectuat la Centrul Medical Sheba din Israel arată că nivelul de anticorpi după administrarea celei de a treia doze de vaccin este de 10 ori mai mare în comparație cu rezultatele obținute după a doua doză.

Studiul a comparat nivelul de anticorpi la o săptămână după administrarea celei de a treia doze la personalul medical, cu testare a făcută la o săptămână după a doua doză de vaccin.

Şeful campanie de combatere a coronavirusului în Israel spunea la începutul acestei luni că ar trebui făcute pregătiri pentru a patra doză, fără să precizeze când va fi necesară.

Rezultatele preliminare ale studiului de la Centrul Medical Sheba arată că a patra vaccinarea ar putea fi întârziată.

Chiar dacă nivelul anticorpilor scade în timp la persoanele vaccinate, acest lucru nu înseamnă că vaccinurile vor fi mai puțin eficiente împotriva formelor severe, apreciază experți din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății și de la Agenția Americană pentru Medicamente.

Experţii consideră că ar fi mai bine să se lucreze la producerea unor booster, doze suplimentare concepute pentru a contracara variante rezistente care pot să apară în viitor.
 


Etichete exclusiv onlinevaccin

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live