Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Luni, 25 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Titus Iordan

6 Noiembrie 2015
Vizualizari: 1426
Comentează add

UPDATE, ora 22.32: Bat clopotele la toate bisericile din Capitală în memoria celor 32 de victime ale incendiului din Clubul Colectiv.

A patra zi de proteste în Bucureşti

titus-iordan

Foto: Alex Buzică.

UPDATE, ora 22.32: Bat clopotele la toate bisericile din Capitală în memoria celor 32 de victime ale incendiului din Clubul Colectiv. Se împlinesc şapte zile de la una dintre cele mai mari tragedii ale României post-decembriste.

---------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE, ora 22.00: Transmisiune în direct - reporter Ramona Alexandrescu

"Rând pe rând vin tot mai mulţi oameni. Sunt râuri de oameni care vin din toate părţile. Se pare că şi de la Piaţa Unirii au început să vină. Am văzut şi foarte mulţi biciclişti care şi-au parcat bicicletele aici, la Piaţa Universităţii - este grupul lor care protestează în această seară. Au venit cu pancarte exatraordinar de mari, cu steaguri, pe care le flutură, au scandat la unison numele clubului "Colectiv", unde şi în această seară s-au strâns foarte mulţi tineri ca să aprindă o lumânare în memoria tinerilor care şi-au pierdut viaţa. este un protest paşnic. Văd oameni de toate vârstele, familii cu copii, foarte mulţi tineri; sunt foarte mulţi studenţi. Chiar dacă vremea este destul de rece şi s-a lăsat ceaţa, cu toate aceasta oamenii continuă să vină aici, în Piaţa Universităţii, şi să scandeze".

UPDATE, ora 20.00: Transmisiune în direct - reporter Alex Buzică.

"Au venit foarte mulţi cetăţeni cu steagul României şi scandează "Colectiv" în continuare. Dacă ne reamintim, stăm puţin să ne gândim, de aici a început totul, de la victimele din Colectiv.Se împlineşte o săptămână de când am pierdut 32 de oameni. Unii dintre ei intelectualii României, spun cei prezenţi aici, şi mulţi dintre ei văd că au venit şi cu lumânări în mână, au de gând să le aprindă la orele 22:38. Se aşteaptă şi preşedintele să vină aici, în Piaţă, din unele surse cu care am vorbit unii mi-au spus că s-ar putea să fie ora 21:00, alţii mi-au spus că s-ar putea să nu fie".

---------------------------------------------------------------------------------------

Aproximativ 5.000 de persoane s-au adunat şi astăzi în centrul capitalei în semn de protest faţă de sistem şi în semn de solidaritate cu victimele incendiului de la Colectiv.

La fel ca în restul zilelor, manifestanţii au blocat traficul în Piaţa Universităţii, flutură steaguri tricolore şi afişează pancarte cu mesaje dure la adresa clasei politice.

Foto: Alex Buzică.


Etichete protestele noii politiciincendiu în clubBucureştimanifestaţie de protestsolidaritate cu victimele incendiuluiColectivPiaţa Universităţii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live