Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Joi, 21 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Helmis

3 Septembrie 2019
Vizualizari: 1039
Comentează add

A patra zi a Festivalul Internaţional George Enescu

mihaela-helmis

Dirijorul Lawrence Foster participa la evenimentul de deschidere a editiei 2019 a Festivalului International 'George Enescu'. Foto: Agerpres/ EPA/ Robert Ghement

Ziua a patra a Festivalului Internaţional "George Enescu" aduce cinci importante concerte şi recitaluri.

Două dintre ele sunt capete de serie în extinderea festivalului în ţară, la Cluj-Napoca şi la Sibiu.

În Capitală, pianista Ioana Delioran va susţine un recital, alături de violonistul Mircea Lazăr, seara, la Palatul Şuţu.

La Ateneu şi la Sala Palatului sunt programate alte două evenimente concert. London Symphony Orchestra concertează, împreună cu Corul Academic al Radiodifuziunii Române.

Vor interpreta în premieră opusul enescian Vox Maris. Dirijorul italian Gianadreano Seda, invitat al orchestrei londoneze, se întâlneşte cu interes pentru prima oară cu creaţia lui George Enescu.

Gianandreano Seda: Am ales Vox Maris pentru că este o piesă foarte cunoscută şi Orchestra London Symphony a dorit să o aibă în repertoriu. S-au combimnat interesul meu de a veni la Bucureşti la Festivalul Enescu şi o primă abordre din partea mea a acestui opus. Enescu este o figură legendară, dar unul dintre modelele mele este şi Dinu Lipatti. Înregistrările pe care le mai avem sunt fantastice, Mozard, Schopen. Toate piesele pe care interpretăm astă-seară conţin un element vocal.

Cel puţin la fel de aşteptat va fi şi concertul de la Ateneul Român, dirijat de unul dintre marii prieteni ai României şi ai festivalului, Sir Lawrence Foster - a transmis reporterul RRA Mihaela Helmis.

Radio România este coproducător al festivalului.


Etichete george enescuenescu 2019festivalFestivalul Internaţional George Enescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live