Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Sâmbătă, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

18 Ianuarie 2022
Vizualizari: 409
Comentează add

Cel mai recent studiu clinic din Israel arată că a patra doză de vaccin nu este suficient de puternică împotriva tulpinii Omicron a coronavirusului.

"A patra doză de vaccin nu previne infectarea cu tulpina Omicron"

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

 Foto: Arhivă

Cel mai recent studiu clinic din Israel arată că a patra doză de vaccin nu este suficient de puternică împotriva tulpinii Omicron a coronavirusului.

Rezultatele preliminare ale studiului de la Centrul medical Sheba arată că a patra doză de vaccin împotriva coronavirusului crește numărul de anticorpi, dar nu oferă protecție împotriva infectării cu varianta Omicron.

Au fost incluși în studiu 150 de lucrători din domeniul sănătății.

La două săptămâni după administrare s-a observat o creștere a numărului de anticorpi mai mare decât la a treia doză de vaccin, dar nu suficient de mare pentru a proteja împotriva Omicron, a declarat profesor Gili Regev-Yochay: "Nu au scăzut semnificativ infectările'', a spus ea.

Pe de altă parte, profesor Ronit Calderon-Margalit, epidemiolog de la Centrul Hadassah din Ierusalim consideră că încă nu există informații suficiente dacă a patra doză ajunsă la oprirea răspândirii virusului: "Cred că decizia de a administra a patra doză s-a bazat pe succesul vaccinărilor anterioare. Este adevărat că s-a câștigat timp prin închiderea granițelor Omicron să se răspândească peste tot, dar era de preferat să fie folosit acest timp pentru studii privind eficiența celei de a patra injectări cu același vaccin.


Etichete israeldozaomicronvaccincoronavirus(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live