Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Marţi, 31 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alla Stâncaru Lunca

29 Ianuarie 2017
Vizualizari: 1985
Comentează add

Ion Ungureanu a fost un actor şi un regizor român din Republica Moldova, iar în perioada 1990-1994 a ocupat fotoliul de ministru al Culturii şi Cultelor din această ţară.

A murit omul de cultură Ion Ungureanu A murit omul de cultură Ion Ungureanu - Conține video

alla-stancaru-lunca

Omul de cultură Ion Ungureanu a murit sâmbătă, la vârsta de 81 de ani, la Spitalul Colţea din Bucureşti.

Ion Ungureanu a fost un actor şi un regizor român din Republica Moldova, iar în perioada 1990-1994 a ocupat fotoliul de ministru al Culturii şi Cultelor din această ţară.

A fost deputat în primul Parlament al Republicii Moldova şi cel care a citit Declaraţia de Independenţă a ţării în Piaţa Marii Adunări Naţionale de la Chişinău.

Personalitatea sa a fost evocată de compozitorul Eugen Doga, din Republica Moldova, cu care a colaborat mai bine de 40 de ani şi care s-a aflat astăzi lângă el, în ultimele clipe de viaţă.

Eugen Doga: Ungureanu a fost o personalitate care a dedicat nu numai teatru, a ridicat foarte multe nume de artişti şi în Chişinău şi la Moscova, la Teatrul Armatei Sovietice, unde a fost regizor şef. Chiar această Declaraţie de Independenţă, când a ieşit în Piaţa Mare a Adunării Naţionale şi a rostit un mesaj pentru fiecare dintre aceste sute de mii, care erau acolo în faţa microfonului. Multe lucruri care s-au petrecut în Moldova datorită lui Ungureanu au căpătat o viaţă nouă.

VIDEO: Interviu cu Ion Ungureanu.


Etichete Ion UngureanuEugen Doga

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live