Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DOCUMENTARELE RRA Joi, 25 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Claudiu Pădurean

12 Ianuarie 2021
Vizualizari: 299
Comentează add

Episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu, fusese infectat cu coronavirus și era internat din data de 3 ianuarie.

A încetat din viaţă episcopul greco-catolic PS Florentin Crihălmeanu

claudiu-padurean

 Episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu.       Foto: Arhivă.

Episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu, a încetat azi din viață. El fusese infectat cu coronavirus și era internat din data de 3 ianuarie.

Episcopul clujean era născut în 17 septembrie 1959, la Iași. A făcut școala primară în Turda, apoi a urmat cursurile Institutului Politehnic din Cluj. În 1984, a absolvit Facultatea de Mecanică.

Din 1986, a urmat cursuri clandestine de teologie greco-catolică. A fost hirotonit preot în 1990, de către episcopul George Guțiu. În perioada 1990 - 1994, a studiat la Universitatea Pontificală Urbariană din Roma.

A revenit în țară în 1994 și a fost numit profesor la Institutul Teologic Greco-Catolic din Cluj. În 1997, a fost hirotonit episcop de către Papa Ioan-Paul al II-lea.

Era cel mai tânăr episcop catolic din lume. La început, a activat ca episcop auxiliar de Cluj-Gherla, iar din 2002 a devenit episcop eparhial.

Din 2005, era doctor în teologie la Universității Urbariene. Era priorul pentru România al Academiei Internaționale a Sfântului Mauritius, organizație condusă de cardinalul Francisco Monterisi.


Etichete Florentin Crihălmeanuepiscopgreco catolic

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live