Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICA - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (continuare) Sâmbătă, 24 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

3 Ianuarie 2017
Vizualizari: 1103
Comentează add

A încetat din viaţă compozitoarea Camelia Dăscălescu, unul dintre cei mai importanţi creatori de muzică uşoară din secolul trecut.

A încetat din viaţă compozitoarea Camelia Dăscălescu A încetat din viaţă compozitoarea Camelia Dăscălescu - Conține video

radiojurnal

Foto: Arhiva.

A încetat din viaţă compozitoarea Camelia Dăscălescu, unul dintre cei mai importanţi creatori de muzică uşoară din secolul trecut.

Născută pe 22 ianuarie 1921, Camelia Dăscălescu a fost redactor muzical la Casa de discuri "Electrecord" şi, în paralel,  îndrumător artistic şi dirijor la Casa de Cultură a Studenţilor "Grigore Preoteasa" din Bucureşti.

A predat cursuri de canto-muzică uşoară şi a contribuit la afirmarea a numeroşi interpreţi renumiţi, între care Dan Spătaru, Cornel Constantiniu, Doina Spătaru, Ruxandra Ghiaţă, Pompilia Stoian şi Anda Călugăreanu.

Pe 26 martie 2012, în cadrul celei de-a X-a ediţii a Premiilor Muzicale Radio România, Camelia Dăscălescu a fost distinsă cu "Premiul pentru întreaga activitate".

Radio România Cultural difuzează astăzi de la ora 14:30 o ediţie specială a emisiunii "Oaza de muzică", dedicată compozitoarei Camelia Dăscălescu.


Etichete compozitoarea Camelia Dăscălescuunul dintre cei mai importanţi creatori de muzică uşoarăsecolul trecut

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live