Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Luni, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Lancuzov

17 Februarie 2021
Vizualizari: 288
Comentează add

Aceștia au cerut în fața Palatului Victoria investiții în transportul feroviar și creșterea salariilor.

A doua zi de proteste ale angajaţilor de la CFR

alex-lancuzov

Proteste ale angajaţilor de la CFR (17.02.2021). FOTO: Alex Lancuzov / RRA.

Val de proteste sindicale astăzi, în București, în fața Guvernului, dar și la sediile partidelor din coaliția majoritară.

Reprezentanții sindicatelor sunt nemulțumiți de prevederile din proiectul de buget și din ordonanțele care îl vor însoți, despre care spun că vor prelungi criza economică și vor scădea nivelul de trai. Pentru angajații de la Căile Ferate a fost a doua zi de proteste.

Aceștia au cerut în fața Palatului Victoria investiții în transportul feroviar și creșterea salariilor. Alex Lancuzov a urmărit protestul CFR-iştilor.


Reporter: Reparaţiile şi modernizările magistralelor de tren din România ar trebui să fie prioritate la Ministerul Transporturilor, în paralel cu achiziția de locomotive și vagoane noi, iar pentru personalul de la Căile Ferate să se respecte statutul personalului feroviar prin care salariile ar trebui să crească cu 30 - 40%, spun sindicaliștii CFR.


-: De la Revoluţie încoace, de 32 de ani, tot timpul guvernanții noștri ne-au mințit că vor investi în calea ferată, măsuri urgente ca să fie la fel ca și în Uniunea Europeană, transportul feroviar este prioritar economic și ecologic. Viteza medie de deplasare a călătorilor 43 km/h, iar viteza medie de deplasare a mărfurilor la transport de 17 km/h.


Reporter: Mai rău decât acum un secol.


-: Mult mai rău.


-: La salariu, cred că un portar de la o primărie are mai mult ca noi. Eu vorbesc numai din domeniul nostru, la instalații. Eu am 42 de ani de cale ferată și vă spun, iau în mână 2.700 de lei, atât. Lucrez numai opt ore, ăsta e adevărul, deci nu am sporuri.


Reporter: Ultima achiziție de material rulant nou la CFR Călători s-a făcut în urmă cu 15 ani, atunci când s-au cumpărat automotoare de tip Săgeata Albastră.

(RS)


Etichete protestesindicatecfr(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live