Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Joi, 20 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

13 August 2021
Vizualizari: 386
Comentează add

Premierul Florin Cîţu a publicat azi un grafic cu gradul de utilizare a fondurilor pe fiecare minister în parte, în perspectiva rectificării aşteptate în perioada următoare.

84% din sumele alocate de la buget ministerelor au fost cheltuite

radiojurnal

     Florin Cîţu. Foto. gov.ro

84% din sumele alocate de la buget ministerelor, la începutul anului, au fost cheltuite.
 
Premierul Florin Cîţu a publicat azi un grafic cu gradul de utilizare a fondurilor pe fiecare minister în parte, în perspectiva rectificării aşteptate în perioada următoare.
 
Cea mai bună execuţie bugetară figurează la Justiţie şi Muncă, iar cea mai mică parte din bani a fost cheltuită de Ministerul Energiei, doar 28 la sută.
 
Ministerul Justiției, condus de Stelian Ion de la USR-PLUS, și cel al Muncii, unde titulară este liberala Raluca Turcan, au cheltuit fiecare 96% din fondurile alocate.
 
Peste media guvernamentală se mai situează Educația, Finanțele și Internele, de asemenea, Ministerul Tineretului și Sportului, Ministerul Culturii și cel al Afacerilor Externe.
 
Celelalte ministere sunt sub media de 84% comunicată de premier.
 
Pe ultimele poziții, Ministerul Energiei, condus de Virgil Popescu de la PNL, cu 28%, și cel al Economiei, condus de reprezentantul USR-PLUS Claudiu Năsui, cu 46%.
 
Șeful guvernului s-a declarat, în ultima perioadă, nemulțumit de execuția bugetară la șase luni, menționând că sunt aproape 20 de miliarde de de lei credite bugetare care nu au fost cheltuite, multe dintre ele, la investiții, iar restul, la fonduri europene.
 
El a atras atenția că nu va accepta alocări suplimentare acolo unde banii nu au fost cheltuiți, de asemenea, că trebuie respectată ținta de deficit pentru sfârșitul acestui an de cel mult 7,16% din Produsul Intern Brut.
 
Rectificarea ar urma să fie aprobată în cursul acestei luni.
 

Etichete rectificare bugetaram florin citu(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live