Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Joi, 21 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

7 Octombrie 2016
Vizualizari: 2697
Comentează add

Salariaţii concediaţi vor primi cele mai mici plăţi compensatorii de când au loc disponibilizări în Valea Jiului

840 de angajaţi ai Complexului Energetic Hunedoara sunt, de azi, şomeri

ilie-pintea

 840 de angajaţi ai Complexului Energetic Hunedoara au primit astăzi deciziile de concediere, ca urmare a programului de disponibilizări colective.

Cei concediaţi vor primi despăgubiri, dar acestea sunt sub aşteptările lor, transmite corespondentul RRA din zonă, Ilie Pintea. Cei 840 de angajaţi care ai intrat de joi în şomaj provin atât de la divizia minieră, cât şi de la sectorul energetic al Complexului Energetic Hunedoara.

Ei vor primi cele mai mici plăţi compensatorii de când au loc disponibilizările în Valea Jiului şi anume între 1 şi 6 salarii, adică maxim 14.000 de lei net, faţă de 32.000 de lei net, cât primesc minerii concediaţi de la unităţile aflate în proces de închidere.

În plus, banii vor fi acordaţi în tranşe, din care prima în luna decembrie. Administraţia Complexului Energetic Hunedoara spune că disponibilizările nu vor afecta producţia, însă cele patru mine viabile nu pot asigura nici acum necesarul de huilă al termocentralelor Paroşeni şi Mintia.

Specialiştii se tem că lipsa de personal poate duce la probleme în ceea ce priveşte siguranţa muncii în subteran, asta şi pe fondul lipsei materialelor de strictă necesitate.


Etichete Complexul Energetic Hunedoaraconcedieri colectiveşomerimineriValea Jiului

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live