Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Vineri, 05 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

16 Septembrie 2020
Vizualizari: 287
Comentează add

80 de școli au fost închise în Franţa

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

 Foto: Agerpres/EPA.

În Franţa, după numai două săptămâni de la începutul noului an şcolar, au fost închise 80 de şcoli dintr-un total de peste 60.000, potrivit ministrului educaţiei. El a apreciat însă că situaţia nu este îngrijorătoare, după cum relatează corespondenta noastră la Paris, Daniela Coman:

Reporter: Ministrul Jean-Michel Blanquer a exclus categoric scenariul unei noi întreruperi generale a procesului educațional în Franța, urmând ca fiecare nou focar a apărut în școli să fie rezolvat conform unui protocol sanitar precis. După confirmarea a trei cazuri de infectare în aceeași clasă, toți copiii din clasă și profesorii lor sunt trimiși în izolare la domiciliu șapte zile, iar dacă situația se repetă în mai multe clase, se închide școala. Ulterior, orele se reiau normal. Ministrul este mulțumit că autoritățile au reușit să îi aducă pe 1 septembrie în clase pe toți cei 12 milioane de elevi din învățământul preuniversitar.
 
Jean-Michel Blanquer: Cifrele sunt destul de limitate. Sunt închise aproape 0,13 la sută dintre școli. Sunt numeroase țări în care multe şcoli nu au fost redeschise, iar în altele, copiii nu au mai fost la școală din luna martie. Situația cu care noi ne confruntăm în prezent este cea mai bună posibil, date fiind condițiile crizei sanitare.
 
Reporter: Nu toți profesorii împărtășesc opinia ministrului. Un sindicat al dascălilor a reclamat faptul că aproximativ 40.000 de elevi au întrerupt şcoala din cauza suspiciunii de boală COVID-19. Ei nu sunt de acord cu decizia guvernului de a scuti copiii de școală prin simpla declarație pe proprie răspundere a părinților cum că aceștia ar avea simptome - le curge nasul sau tușesc.
 
Profesorii se tem că multe familii ar putea abuza de această măsură, mai ales că și părinții ai căror copii sunt opriți de la școală pot beneficia de concediu medical plătit.
 
(PH)
 

Etichete scoli inchiseFranta(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live