Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Joi, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mario Balint

17 Martie 2017
Vizualizari: 653
Comentează add

Sevil Shaideh, ministrul Dezvoltării: Infrastructura rutieră judeţeană, apa, canalizarea, şcolile şi grădiniţele reprezintă priorităţile de finanţare

8.000 de proiecte pentru dezvoltare locală depuse la Min. Dezvoltării

mario-balint

Viceprim-ministrul Sevil Shhaideh. Foto: Arhivă.

Astăzi este ultima zi până la care autorităţile locale pot depune proiecte pentru Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Vicepremierul Sevil Shhaideh a anunţat, la Reşiţa, că, până azi dimineaţă, la Ministerul Dezvoltării au fost înregistrate peste 8.000 de proiecte noi, deşi estimarea la începutul perioadei de depunere a dosarelor era de aproximativ 5.000 relatează corespondentul RRA Mario Balint.

Ministrul dezvoltării a avut, astăzi, o întâlnire de lucru cu primarii şi consilierii judeţeni din Caraş-Severin. Infrastructura rutieră judeţeană, apa, canalizarea, şcolile şi grădiniţele reprezintă priorităţile de finanţare ale PNDL pentru care depunerea de proiecte se încheie astăzi, a spus vicepremierul Sevil Shhaideh, sume importante fiind atrase de la Comisia Europeană. 

Sevil Shhaideh: "Împreună cu toate autorităţile de management ne-am asumat ca până la 31 decembrie să absorbim 5,2 miliarde de euro de la Comisia Europeană, iar în cel mult 30 de zile să venim şi cu propunerile concrete de finanţare."

"Avem nişte linii consistente de finanţare pentru dezvoltarea urbană. Vă dau exemplul de la municipiul Reşiţa, care are deja o alocare rezervată în dezvoltare urbană de 27 de milioane de euro. Acelaşi sume importante le avem şi pentru oraşe pentru regenerare urbană: străzi, grădiniţe, şcoli."

Programul Naţional de Dezvoltare Locală va asigura finanţarea a 9.500 de obiective de investiţii noi. În perioada 2017-2020, Ministerul Dezvoltării Regionale poate încheia contracte de finanţare multianuale, în baza unor credite de angajament cu o valoare totală de 30 miliarde de lei.


Etichete

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live