Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BURSA DE UMOR Duminică, 22 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

8 Iunie 2021
Vizualizari: 392
Comentează add

Italia este prin urmare, în continuare, o ţară fără zone roşii cu risc de contaminare foarte ridicat, însă încă nu s-a eliberat de măsurile drastice.

7 din cele 20 de regiuni ale Italiei sunt Albe - libere de COVID

radiojurnal

  Italia a relaxat treptat măsurile impuse de pandemie. Foto: Elena Postelnicu

7 din cele 20 de regiuni ale Italiei sunt Albe, libere de COVID. Astfel, Italia decide tot mai multe măsuri de relaxare, restricţiile de noapte s-au redus la numai 5 ore, iar Veneto permite deja accesul navelor de croazieră în lagună. Corespondenta RRA, la Roma, Elena Postelnicu, a transmis detalii  pe această temă. 


Elena Postelnicu: Niciun fel de petreceri în locuinţe, nici discoteci deschise sau cine cu numeroşi prieteni la restaurante nici măcar în cele 7 regiuni declarate Zone Albe, după a treia săptămână consecutivă la o incidenţă mai mică de 50 de cazuri la 100.000 de locuitori. Ceremoniile de căsătorie în aceste zone se pot organiza numai cu nuntaşi cu permis verde, Green Pass, vaccinaţi sau cu un test de diagnosticare a coronavirusului sau cu o adeverinţă prin care se atestă vindecarea de COVID-19. La fel, vizitele la prieteni chiar şi în zonele alb continuă să fie limitate. Italia este prin urmare în continuare o ţară fără zone roşii cu risc de contaminare foarte ridicat, însă încă nu s-a eliberat de măsurile drastice.  Deşi pare incredibil, cel mai greu nod de dezlegat în acest moment este posibilitatea de a reveni la dans. De fapt, doar în cazul discotecilor încă nu există o dată clară asupra reluării activităţilor, ceea ce-i determină pe proprietari să ameninţe cu redeschiderea spaţiilor de dans începând cu data de 21 iunie. În acest sens, va avea loc la Roma o şedinţă tehnică a Ministerului Sănătăţii pentru a evalua situaţia şi pentru a încerca să se stabilească noi reguli, eventual asemănătoare cu cele impuse în cazul căsătoriilor. Cine vrea să danseze trebuie să deţină un permis verde.     


Etichete italiarestricții de noapte 5 ore7 regiuni albepandemia covid-19

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live