Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Duminică, 28 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andrei Şerban

27 Ianuarie 2020
Vizualizari: 1047
Comentează add

Azi au loc mai multe ceremonii comemorative la împlinirea a 75 de ani de la eliberarea lagărului nazist de concentrare şi exterminare Auschwitz-Birkenau.

75 de ani de la eliberarea lagărului de la Auschwitz-Birkenau

andrei-serban

Memorialul Holocaustului din Bucureşti, ianuarie 2020. Foto: Cătălin Radu/ RRA

Ceremonii comemorative au loc, astăzi, în Polonia, la împlinirea a 75 de ani de la eliberarea celui mai mare lagăr nazist de concentrare şi exterminare, de la Auschwitz-Birkenau.

Participă oficialităţi din mai multe state, supravieţuitori ai Holocaustului, membri ai asociaţiilor evreieşti.

Premierul Ludovic Orban se va afla astăzi în Polonia pentru a participa la ceremoniile comemorative dedicate împlinirii a 75 de ani de la eliberarea lagărului nazist de concentrare și exterminare Auschwitz-Birkenau.

Premierul va participa și la marșul comemorativ, la depunerea de candele și tributul adus victimelor fascismului la monumentul internațional de la Birkenau.

Auschwitz este considerat cel mai mare lagăr de exterminare nazist. În iulie 1947, parlamentul polonez a hotărât transformarea lui în muzeu, iar în 1979 UNESCO a declarat lagărele de la Auschwitz ca parte a moștenirii culturale universale a omenirii.

Tot astăzi, președintele României Klaus Iohannis va decora entități și supraviețuitori romi ai Holocaustului, cu ocazia Zilei Internaționale de Comemorare a victimelor Holocaustului şi a împlinirii a 75 de ani de la eliberarea complexului de la Auschwitz-Birkenau.


Etichete holocaustAuschwitz-Birkenaueliberarecomemorare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live