Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Miercuri, 19 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

27 Ianuarie 2020
Vizualizari: 600
Comentează add

Luni se împlinesc 75 de ani de la eliberarea celui mai mare lagăr nazist de concentrare şi exterminare, cel de la Auschwitz-Birkenau, în Polonia.

75 de ani de la eliberarea celui mai mare lagăr nazist de concentrare

florin-lepadatu

 Intrarea în lagărul de la Auschwitz. Foto: Arhivă/Wikipedia.

Luni se împlinesc 75 de ani de la eliberarea celui mai mare lagăr nazist de concentrare şi exterminare, cel de la  Auschwitz-Birkenau, în Polonia.

Ceremonii comemorative se vor desfăşura sub patronajul preşedintelui polonez, Andrzej Duda, la care vor participa oficialităţi din mai multe state, supravieţuitori ai Holocaustului şi membri ai asociaţiilor evreieşti.

Printre participanţi se numără şi premierul Ludovic Orban, care va fi prezent la ceremonii şi la marşul comemorativ organizat cu acest prilej, la depunerea de candele şi la tributul adus victimelor fascismului la Monumentul Internaţional de la Birkenau.

Şi tot luni, la Bucureşti, preşedintele Klaus Iohannis va decora organizaţii şi supravieţuitori rromi ai Holocaustului cu ocazia Zilei Internaţionale de Comemorare a Victimelor Holocaustului şi a împlinirii a 75 de ani de la eliberarea lagărului de la Auschwitz-Birkenau, informează Rador.


Etichete Auschwitz-Birkenauauschwitz

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live