Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Vineri, 01 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

16 Iunie 2015
Vizualizari: 1430
Comentează add

Marți, la Sala Radio, emisiunea Ora Armatei din cadrul Radio România şi-a aniversat împlinirea a 75 de ani de la prima difuzare.

75 de ani de la difuzarea primei emisiuni militare la Radio România

radiojurnal

Otilia Sava – Secretarul de stat MApN pentru Relaţia cu Parlamentul, Informare Publică şi Creşterea Calităţii Personalului, Ovidiu Miculescu – Preşedintele Director General al Societăţii Române de Radiodifuziune (dreapta) şi generalul maior dr. Adrian Tonea. Foto: Alexandru Dolea.

Radio România şi Ministerul Apărării Naţionale au marcat astăzi 75 de ani de la difuzarea primei emisiuni militare la postul public de radio, eveniment organizat în Foaierul Central al Sălii Radio.

În 16 iunie 1940 se difuza în premieră "Ora Ostaşului". În 75 de ani de emisie neîntreruptă la postul naţional de radio, emisiunea armatei s-a intitulat: "În slujba patriei" şi "Pentru patrie", "Emisiunea pentru Militari" sau Ora Armatei.

"Încrederea de care se bucură în prezent Armata în rândul populaţiei se datorează şi postului public de radio", a afirmat secretarul de stat în Ministerul Apărării, Otilia Sava.

"Dacă Armata astăzi este pe primul loc în inimile românilor se întâmplă şi pentru că există Radio România. Faptul că Armata este iubită nu este întâmplător. Spun asta pentru că Armata este un organism extrem de disciplinat. Nu se poate nimic fără muncă. Dacă astăzi comunicăm foarte bine înseamnă doar că suntem doi parteneri care îşi fac treaba - şi noi şi Radio România", a afirmat Otilia Sava.

La rândul său, preşedintele director general al Radiodifuziunii Române, Ovidiu Miculescu, a afirmat că emisiunea militară difuzată neîntrerupt timp de 75 de ani la postul public de radio demonstrează că parteneriatul dintre cele două instituţii funcţionează.

"Fiecare ţară are un set de valori. Alături de limbă, onoarea, credibilitatea şi seriozitatea demonstrată în momente grele, respectul pentru valorile naţionale, respectul pentru istorie sunt punţi care practic unesc aceste două instituţii în beneficiul cetăţenilor României sau al românilor oriunde s-ar afla ei", a spus Ovidiu Miculescu.

Preşedintele Director general al SRR, Ovidiu Miculescu, a primit din partea Statului Major General emblema de onoare în semn de apreciere pentru buna colaborare şi promovare a unei imagini corecte a Armatei României în rândul ascultătorilor.

În prezent, emisiunea se intitulează "Jurnal militar" şi poate fi ascultată în fiecare sâmbătă dimineaţa la Radio România Actualităţi, de la ora 10:05.

 

Astăzi, la Sala Radio, în acordurile de fanfară ale Muzicii Reprezentative a MApN, emisiunea Ora Armatei din cadrul...

Posted by România Actualităţi on 16 Iunie 2015

Etichete Ora ArmateiEmisiunea pentru militariRadio RomaniaMApNOtilia SavaarmataOvidiu MiculescuparteneriatSRRJurnal Militar

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live