Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Miercuri, 20 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

4 Mai 2020
Vizualizari: 361
Comentează add

Şapte din zece angajaţi români vor să continue să lucreze de acasă câteva zile pe săptămână, după relaxarea măsurilor pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.

70% din angajaţii români vor să continue să lucreze de acasă

florin-lepadatu

Sursa: facebook.com/code4romania/photos

Şapte din zece angajaţi români vor să continue să lucreze de acasă câteva zile pe săptămână, după relaxarea măsurilor pentru prevenirea răspândirii coronavirusului şi ieşirea din starea de urgenţă, arată un studiu Colliers International, publicat luni.

Conform datelor centralizate, 60% dintre cei chestionaţi cred că lucrul la distanţă ar fi util cel puţin o zi - două pe săptămână, iar 10% ar vrea să lucreze chiar 3 - 4 zile de acasă, în perioada următoare.

În acelaşi sens, un sfert dintre angajaţi se aşteaptă să revină la birou în luna mai, dar activitatea acestora în clădirile de birouri va fi reluată treptat, în funcţie de evoluţia epidemiei de coronavirus şi de măsurile anunţate mai departe de către autorităţi, relatează Agerpres.

Printre măsurile care pot fi implementate de către companii, pentru a-şi pregăti birourile pentru revenirea angajaţilor, se află rotirea birourilor din spaţiile deschise astfel încât aceştia să nu stea faţă în faţă, respectiv direcţionarea echipei către spaţii alternative de lucru din birou.

Totodată, în recepţii pot fi instalate bariere temporare de plastic transparent, pentru a separa vizitatorii de biroul de recepţie, iar în birouri pot fi instalate partiţii înalte între birourile care se află faţă în faţă.

Nu în ultimul rând, în sălile de conferinţe, după îndepărtarea unui număr de scaune, pot fi aplicate marcaje cu bandă pe pardoseală pentru a indica distanţa de siguranţă de doi metri între scaune, recomandă consultanţii Colliers International.


Etichete internetcomputercalculatornet

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live