Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 05 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

7 Aprilie 2020
Vizualizari: 415
Comentează add

Persoanele cu vârsta cuprinsă între 60 - 79 de ani reprezintă 19%, iar cele peste 80 de ani infectate cu COVID-19, sunt 2%.

64% din cazurile cu COVID-19 sunt la persoane ce au între 30 și 59 de ani

radiojurnal

  Foto: Departamentul pentru Situații de Urgență 

Autoritățile au prezentat o repartiție pe grupe de vârste a românilor infectați cu noul coronavirus.

Cele mai multe îmbolnăviri sunt din grupa de vârstă 40 - 49 de ani, urmată de grupa 50 - 59 de ani și de grupa de vârstă 30 - 39 de ani. Aceste categorii reprezintă 64 % din total.

Persoanele cu vârsta cuprinsă între 60 - 79 de ani reprezintă 19%, iar cele peste 80 de ani infectate cu COVID-19, sunt 2%. 

Domnul Adrian Pană, medic specialist în epidemiologie, spune că românii cu vârsta de peste 50 de ani, ar trebui să aibă grijă să nu se infecteze. 

Adrian Pană: Grija majoră ar trebui să fie concentrată pe populația vârstnică și pe populația bolnavă, pe de o parte, iar pe de altă parte, pentru populația tânără care poate să treacă prin infecție mai ușor, principala grijă este legată de posibilitatea de transmitere, nu neapărat de riscul major de a avea o simptomatologie urâtă. Persoanele până în 50 de ani, ar trebui să aibă grijă să nu transmită, persoanele peste 50 ar trebui să aibă grijă să nu se infecteze, pentru că în România, în pricipiu, de la 50 de ani în sus, riscul de a avea o afecțiune cronică crește exponențial, în fiecare an.


Etichete 60-79ani/19%peste 80ani/2%COVID-19românia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live