Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Marţi, 04 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

21 Martie 2016
Vizualizari: 1324
Comentează add

Aproximativ 60 de mineri de la Exploatarea Minieră Livezeni refuză să iasă din subteran, nemulțumiți de faptul că administratorul special de la CEH a denunțat unilateral CCM-ul.

60 de mineri "refuză să iasă din subteran"

ilie-pintea

Foto: Arhivă/Ilie Pintea.

Aproximativ 60 de mineri de la Exploatarea Minieră Livezeni refuză să iasă din subteran, nemulțumiți de faptul că administratorul special de la Complexul Energetic Hunedoara a denunțat unilateral contractul colectiv de muncă, săptămâna trecută.

Protestatarii lucrau în schimburile 1 și 2 în abatajul mecanizat al minei, și la terminarea șutului nu au mai vrut să iasă din subteran, solicitând administrației să revină asupra acestei decizii.

Prin încetarea efectelor contractului colectiv de muncă, angajații Complexului Energetic Hunedoara vor pierde 16 sporuri sau facilități, reprezentând aproape 20 la sută din venitul lor lunar.

Sindicatul reprezentativ Muntele se pregătește să înceapă joi negocierea noului contract colectiv, urmând ca mâine la prânz să aibă loc o consultare cu minerii, pentru a vedea la ce drepturi ar fi dispuși să renunțe.

Deocamdată nu există semnale că celelalte exploatări miniere din Valea Jiului s-ar solidariza cu protestatarii, dar situația este una imprevizibilă.

Pe de altă parte, liderii ortacilor afirmă că orice oprire a producției ar echivala cu falimentul Complexului Energetic Hunedoara, având în vedere stocurile infime de la cele două termocentrale.


Etichete mineri blocati in subteranExploatarea Minieră LivezeniComplexul Energetic Hunedoarasindicatul muntelevalea jiului

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live